2χρονος θα γίνει δότης μυελού των οστών για να σώσει τη μικρή του αδερφή

2χρονος θα γίνει δότης μυελού των οστών για να σώσει τη μικρή του αδερφή

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τα αδέρφια τους, ο 2χρονος Jonah Jones παίρνει άνετα το βραβείο καλύτερου αδερφού, καθώς θα υποβληθεί σε διαδικασία μεταμόσχευσης για να δωρίσει μυελό των οστών στη μικρότερη αδερφή του Esmae.

Το κοριτσάκι μπορεί να είναι μόλις 7 μηνών, όμως έχει περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο νοσοκομείο αφού διαγνώστηκε με δύο σοβαρές παθήσεις: απλαστική αναιμία και μια σπάνια μορφή αγγειοπάθειας που επηρεάζει τους πνεύμονες και προκαλεί φλεγμονές. Εξαιτίας αυτών, η Esmae δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει τις βακτηριακές λοιμώξεις και είναι πιο επιρρεπής στην ανάπτυξή τους.

Μετά την διάγνωση, οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι θα χρειαζόταν επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι γονείς της και ο αδερφός της υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για να δουν αν ήταν κατάλληλοι ως δότες, με τους γιατρούς, όμως, να τους προειδοποιούν ότι αυτό ήταν απίθανο να συμβεί.

Ωστόσο, αψηφώντας όλες τις πιθανότητες, ο 2χρονος Jonah βρέθηκε συμβατός και χάρη σε εκείνον η Esmae έχει μια δεύτερη στη ζωή! Μόλις τελειώσει τους επτά γύρους χημειοθεραπείας, θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση. 

Οι γονείς των δύο παιδιών είναι ευγνώμονες για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και λένε ότι ο γιος τους είναι αληθινός ήρωας!

Πηγή: walesonline.co.uk

 

v