«Το μωρό μου έγινε άγγελος στον ουρανό - εύχομαι μια μέρα ο καρκίνος να είναι απλά ένα ζώδιο»

«Το μωρό μου έγινε άγγελος στον ουρανό - εύχομαι μια μέρα ο καρκίνος να είναι απλά ένα ζώδιο»

Παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου σήμερα, θα αφήσουμε να μιλήσει η μια  ανάρτηση από τη σελίδα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών Σητείας », γραμμένη από μια μαμά που έχασε το αγγελούδι της. Ο μικρός Θοδωρής πάλεψε σαν ήρωας κατά της νόσου αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να νικήσει τον θάνατο. Ας ευχηθούμε όλοι μαζί αυτό που εύχεται και η μαμά του:  μια μέρα ο καρκίνος να είναι απλά ένα ζώδιο.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Είμαι μαμά και εγώ παιδιού με καρκίνο. Τον Σεπτέμβριο του 2022 κάναμε εισαγωγή στο Νοσοκομείο γιατί ο παιδίατρος μας έβλεπε κάτι στην κοιλιά του παιδιού μας. Μας έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και μας είπαν ότι έβλεπαν κάτι μεγάλο κοντά στα νεφρά, αλλά δεν ήξεραν τι!

Περνούσαν οι μέρες, οι εξετάσεις πολλές. Κάθε μέρα μαγνητική, αξονική 2 φορές, σπινθηρογράφημα οστών, πολλές αιματολογικές εξετάσεις και εξετάσεις ούρων και στο τέλος μας είπαν ότι έχει νευροβλάστωμα όγκο, κακοήθεια στα επινεφρίδια....μας είχαν 3 εβδομάδες στην παιδιατρική αλλά κανένας δεν μας έλεγε τι είναι, πώς και αν αντιμετωπίζεται. Έπειτα μας στέλνουν στην παιδοχειρουργική για να κάνει το μωρό μου βιοψία και χίκμαν.

Βγήκε από το χειρουργείο χειρότερα από ότι ήταν. Είχε μείνει 10 κιλά 3,5 χρονών παιδάκι ο Θοδωρής μου με μια κοιλιά ενήλικα άντρα. Βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά οι γιατροί δεν μιλούσαν. Μας έλεγαν ότι δεν μιλάνε για να μην στεναχωρηθουμε....

10 μέρες το μωρό μου ήταν στο κρεβάτι, δεν περπατούσε καθόλου, πρηζόταν και μελάνιαζε συνέχεια - συν όλα τα παράγωγά του καρκίνου. Ώσπου μια μέρα ο γιατρός μου λέει «θα τον βάλω στο χειρουργείο». Το μωρό μου παρακαλούσε να γίνει καλά αλλά δεν ήξερε τι είχε. Ένας όγκος 20 εκατοστά σε ένα μωρό, έτρεμα, δεν ήξερα.

Μία Παρασκευή του Οκτώβρη 2022, η μαύρη Παρασκευή για εμένα και του άντρα μου κάνει ένα πολύ μεγάλο χειρουργείο το παιδί μου και όταν βγήκε το πήγαν στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Έπαθε 2 φορές ανακοπή καρδιάς, 1 μεθαιμοραγικό σοκ και κατέληξε. Δεν άντεξε έγινε άγγελος το μωρό μου και εγώ να μην ξέρω πως να σταθώ. Από την μια μας έλεγαν ότι πήγε καλά το χειρουργείο και από την άλλη το τέλος!!!

Μάθαμε μετά ότι η κατάσταση του ήταν πολύ βεβαρημένη και ο χειρουργός είπε στον άντρα μου ότι ήταν ένας καρκίνος τελικού σταδίου επιθετικός από λεπτό σε λεπτό, μη χειρουργήσιμος και μη θεραπεύσιμος. Εύχομαι μια μέρα ο καρκίνος να είναι απλά ένα ζώδιο....».

v