2χρονος μαχητής που δεν το έβαλε ποτέ κάτω, κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο!

2χρονος μαχητής που δεν το έβαλε ποτέ κάτω, κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο!

Ένα δίχρονο αγοράκι από την Αγγλία που ξεκίνησε να παλεύει για τη ζωή του από τη στιγμή που γεννήθηκε, κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο και χτύπησε το «κουδούνι της νίκης», που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορα νοσοκομεία του κόσμου και το οποίο σηματοδοτεί τη λήξη των θεραπειών του.

Ο γλυκύτατος Tadhg Mealey γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 2020 με ένα μικρό εξόγκωμα κάτω από το αριστερό του μάτι, το οποίο διπλασιάστηκε σε μέγεθος μέσα σε λίγες μέρες.

Δεκατέσσερις ημέρες αργότερα ξεκίνησε χημειοθεραπεία αφού οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από παιδικό ινοσάρκωμα - έναν τύπο όγκου που συναντάται συχνά σε παιδιά κάτω του ενός έτους. Μετά από επτά μήνες χημειοθεραπείας ο Tadhg υποβλήθηκε στη συνέχεια σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου από το αριστερό ζυγωματικό οστό στις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Δυο χρόνια αφότου ολοκλήρωσε την θεραπεία του, ο Tadhg νίκησε τον καρκίνο και κέρδισε το στοίχημα της ζωής.

«Όταν ακούς τη λέξη καρκίνος το συναίσθημα είναι τρομερό. Αμέσως σκέφτεσαι τον θάνατο, μπαίνεις σε μια λούπα και δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο. Αναρωτιέσαι ''Πώς μπορεί ένα μωρό να γεννηθεί με καρκίνο;'' ή ''Γιατί το μωρό μου;''. Αυτή η ιστορία μας επηρέασε όλους πολύ. Είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή μας που μπορούμε να αφήσουμε επιτέλους πίσω μας και να προχωρήσουμε», δήλωσε η μητέρα του.

Πηγή: itv.com

v