Επιβάτης υπέστη ανακοπή καρδιάς στον αέρα, αλλά σώθηκε από... 56 καρδιολόγους!

Επιβάτης υπέστη ανακοπή καρδιάς στον αέρα, αλλά σώθηκε από... 56 καρδιολόγους!

Μια απίστευτη είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με πρωταγωνιστή έναν επιβάτη πτήσης των σκανδιναβικών αερογραμμών, γνωστών και ως SAS. Ο άτυχος άντρας υπέστη ανακοπή καρδιάς στον αέρα, αλλά για καλή του τύχη συνταξίδευε όχι με έναν, αλλά με... 56 καρδιολόγους (!), οι οποίοι του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα να σωθεί.

Απ' ότι έγινε γνωστό, οι καρδιολόγοι πήγαιναν σε ένα ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες. Σε συνέντευξη που έδωσε ο πιλότος του αεροσκάφους στην εφημερίδα «Ekstra Bladet», είπε ότι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του άντρα, ενώ τόνισε ότι είναι ευγνώμων που η ιστορία είχε θετική έκβαση.

«Το περιστατικό συνέβη τη χειρότερη στιγμή. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο απείχε 4 ώρες, αλλά σύντομα ανακαλύψαμε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 καρδιολόγοι από τη Στοκχόλμη και το Όσλο! Πήγαιναν σε ιατρικό συνέδριο στο Λος Άντζελες. Η αεροσυνοδός δεν πρόλαβε καν να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα που χαροπάλευε αφού οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν» είπε ο πιλότος και πρόσθεσε: «Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στο Λος Άντζελες, τον περίμενε ασθενοφόρο. Έπρεπε να πάει αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά πρώτα οι διασώστες τον μετέφεραν στο Παλμ Σπρινγκς, εκεί όπου είχε προγραμματίσει το πάρτι γενεθλίων του. Αφού όμως αισθανόταν καλά, πήγε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο ίδιος για να γιορτάσει τα 40α γενέθλιά του» 

Πηγή: in2life.gr

v