Μαθητές δίνουν το χαρτζιλίκι τους για να βοηθήσουν συμμαθήτριά τους με λευχαιμία!

Μαθητές δίνουν το χαρτζιλίκι τους για να βοηθήσουν συμμαθήτριά τους με λευχαιμία!

Μια πολύ συγκινητική είδηση έρχεται από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου μαθητές και μαθήτριες της περιοχής γέμισαν με χρήματα έναν κουμπαρά, προκειμένου να βοηθήσουν τη 10χρονη συμμαθήτριά τους, Σμαράγδα, που πάσχει από λευχαιμία.

Δίνοντας το χαρτζιλίκι τους, οι συμμαθητές της Σμαράγδας βοηθούν ενεργά στο να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας της, αλλά και μετακίνησης της οικογένειάς της

Με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείο στο Πευκοχώρι, τοποθετήθηκε από ένας κουμπαράς σε κάθε τάξη, προκειμένου όλα τα παιδιά να μπορέσουν να βοηθήσουν τη συμμαθήτριά τους, αλλά και να μάθουν αντίστοιχα τη σημασία της αλληλοβοήθειας.

Η ιδέα δεν άργησε να επεκταθεί και σύντομα πολλοί κουμπαράδες στήθηκαν σε διάφορα σημεία του Πευκοχωρίου στη Χαλκιδική, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής. «Εμείς ξεκινήσαμε σε τοπικό επίπεδο ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκ μέρους του Συλλόγου, η Μαρία Λιάκου. Η κ. Λιάκου τόνισε ακόμη πως από τη στιγμή που το θέμα γνωστοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.

Πηγή: in2life.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v