Πρέπει να λείψω για δουλειά αλλά ανησυχώ μήπως η απουσία μου επηρεάσει τη γυναίκα και την κόρη μου

Πρέπει να λείψω για δουλειά αλλά ανησυχώ μήπως η απουσία μου επηρεάσει τη γυναίκα και την  κόρη μου
Ερώτηση:
Έχουμε μια κόρη 3 ετών. Αυτή τη στιγμή μου έχει προταθεί μια δουλειά σε νησί, όπου πρέπει να πάω από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο. Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλημμα. Δεν ξέρω αν θα είμαι καλά μακριά από την οικογένειά μου, αλλά και αν θα είναι καλά η γυναίκα μου και η κόρη μου μακριά από μένα για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Δεν ξέρω πώς μπορεί να επηρεάσει το παιδί όλο αυτό. Πρέπει να πάρω μια απόφαση και προσπαθώ να δω ποια είναι η πιο σωστή. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Τι όμορφο που έχετε στο μυαλό σας το συμφέρον της οικογένειας σας και το μελετάτε σε πολλά επίπεδα! Η ματιά σας είναι πολύ τρυφερή και θα σας οδηγήσει σε καλές αποφάσεις για όλους σας.

Το ερώτημα το οποίο θέτετε είναι σύνθετο. Από τη μία ίσως η πρόταση είναι σημαντική για εσάς, από την άλλη οι σχέσεις σας είναι πολύτιμες. Το ιδανικό βεβαίως θα ήταν να μπορείτε να έχετε μια καλή εργασία κοντά στην οικογένεια σας. Αυτό έχετε να το αναζητήσετε. Εάν ωστόσο, για δικούς σας λόγους, αποφασίσετε να δεχθείτε την πρόταση για το νησί, να την υποστηρίξετε με έναν τέτοιο τρόπο που ακόμη και τη δυσκολία, που σίγουρα θα υπάρξει, να τη βγάλετε σε καλό.

Εάν εσείς είστε γεμάτος και ευχαριστημένος με τη δουλειά σας, και ταυτόχρονα φροντίζετε τις σχέσεις σας από όπου και εάν είστε, αυτό θα το εισπράξει και η σύζυγός σας και η κόρη σας. Εάν νιώθετε απομονωμένος και η οικογένειας σας εγκαταλελειμμένη, τότε θα είναι πολύ δύσκολο ακόμη και εάν είστε στη διπλανή γειτονιά.

Επομένως, έχει νόημα να σταθείτε στο συναίσθημα που σας δημιουργεί η κάθε απόφαση, και όχι μόνον στα μετρήσιμα. Μιλήστε καθαρά μα τη σύζυγό σας για να αποφασίσετε από κοινού τι σας ταιριάζει ώστε να μπορέσετε μαζί να το υποστηρίξετε.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v