Ο κύκλος μου άλλαξε μετά το χάπι της επόμενης ημέρας. Είναι φυσιολογικό;

Ο κύκλος μου άλλαξε μετά το χάπι της επόμενης ημέρας. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Έγινε ένα ατύχημα την τελευταία μέρα της περιόδου μου και πήρα το χάπι της επόμενης ημέρας μέσα σε μια ώρα. Πέντε μέρες μετά το τέλος της περιόδου είχα αίμα με κανονική ροή για περίπου 5-6 ημέρες (λογικά ήταν αιμορραγία). Από τότε αδιαθέτησα ξανά αλλά με διαφορετική ροή. Είναι φυσιολογικό;
Απάντηση:

Το χάπι της επόμενης μέρας είναι μια ισχυρή ορμονική παρέμβαση στον κύκλο της γυναίκας οπότε είναι επόμενο να τροποποιεί δυο κύκλους. Αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία γιατί θα ομαλοποιηθεί στη συνέχεια αυτόματα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v