«Μονογονέας σημαίνει διπλή δουλειά, διπλό άγχος και διπλή αγάπη»

«Μονογονέας σημαίνει διπλή δουλειά, διπλό άγχος και διπλή αγάπη»

Μονογονέας σημαίνει διπλή δουλειά, διπλό άγχος και διπλά δάκρυα, αλλά και διπλές αγκαλιές, διπλή αγάπη και διπλή περηφάνια. Στην εποχή μας, η μονογονεϊκή οικογένεια δεν είναι (ή δεν θα έπρεπε να είναι) ντροπή. Όπως διαβάσαμε στη σελίδα «Γυναίκα Εγώ», έναν μονογονέα δεν πρέπει να τον λυπάσαι, δεν είναι «διαλυμένη» η οικογένεια του - είναι απλά ένα άλλο είδος οικογένειας.

«Θέλω να πω τα εξής σε όσους με λυπούνται επειδή είμαι μονογονέας:

Δεν υπάρχει ντροπή και δεν υπάρχει στίγμα. Το να είναι κάποιος μονογονέας είναι όλο και πιο συνηθισμένο. Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών μεγαλώνει σε οικογένεια με έναν γονέα για, τουλάχιστον, ένα κομμάτι της παιδικής του ηλικίας.

Έχει έρθει λοιπόν η ώρα, η αλήθεια να γίνει αποδεκτή από όλους και να δοθεί η σωστή στήριξη στους μόνους γονείς.

Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου μια οικογένεια…την δική σου οικογένεια.
Τι εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό σου; Τι σημαίνει για εσένα η λέξη οικογένεια; Αγάπη, υποστήριξη, γάμο, παιδιά, αδέλφια, φιλία, πιστεύω, υιοθεσία, προσπάθεια, αίμα, ενέργεια…

Υπάρχουν πολλά είδη οικογενειών.

Δεν πιστεύεις ότι η οικογένεια σου είναι τέλεια; Καμία δεν είναι. Όλες οι οικογένειες έχουν τα προβλήματα και τις ατέλειες τους.

Μην με λυπάσαι. Δεν είναι "διαλυμένη" η οικογένεια μου. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι πια ξεπερασμένος. Δεν πρέπει να υπάρχει πια. Πρέπει να αρχίσεις να δίνεις προσοχή στο τι υπάρχει και όχι στο τι λείπει.

Είμαι μόνη μητέρα. Πάντα ήμουν. Δεν ξέρω πως είναι να μεγαλώνεις το παιδί σου με τον σύντροφο σου. Αγαπάω απεριόριστα το παιδί μου και δεν πιστεύω ότι του λείπει η αγάπη επειδή μεγαλώνει σε μια μονογονεϊκή οικογένεια. Η οικογένεια μου περιλαμβάνει όλους τους συγγενείς και τους φίλους που μας αγαπούν και μας στηρίζουν. Αυτή είναι η οικογένεια μου και είναι πολύ όμορφη.

Και η δική σου οικογένεια είναι ωραία όπως είναι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v