5 τύποι γονιών που συναντάς στην παρέλαση του παιδιού σου

5 τύποι γονιών που συναντάς στην παρέλαση του παιδιού σου

Οι περισσότεροι γονείς περιμένουμε με αγωνία την παρέλαση των παιδιών μας, ειδικά αν είναι η πρώτη τους φορά ή αν έχουν διακεκριμένη θέση. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς και ετοιμάζεσαι για την αυριανή παρέλαση, να είσαι προετοιμασμένος για τους παρακάτω τύπους γονιών που θα συναντήσεις.

Ο γονιός Παπακαλιάτης...

... ή αλλιώς ο γονιός που πάντα ήθελε να γίνει σκηνοθέτης, αλλά δεν έγινε και τώρα την πληρώνεις εσύ! Έρχεται στην παρέλαση του παιδιού του με μια κάμερα στο χέρι και, όχι μόνο σπρώχνει τους πάντες για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, αλλά ακολουθεί την παρέλαση αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους. Νομίζει ότι γυρνάει την επόμενη οσκαρική ταινία που θα τον στείλει στο Netflix και δε διστάζει να εναντιωθεί σε όποιον του σταθεί εμπόδιο. Δεν είναι οι Κάννες εδώ, μια απλή παρέλαση είναι…  

Ο γονιός «Μιχαλάκη όχι στα βαθιά παιδί μου»

Ο γονιός «Μιχαλάκη όχι στα βαθιά παιδί μου» είναι ο κλασικός τύπος «Ελληνίδας μάνας» που θέλει να τα βλέπει, να τα ακούει και να τα ελέγχει όλα. Φτάνει από τους πρώτους, πιάνει μια καλή θέση, οπλίζει την φωτογραφική του μηχανή και περιμένει στωικά να εμφανιστεί το παιδί του, οπότε και αρχίζει το γλέντι. Από τη στιγμή που θα το εντοπίσει, αρχίζει να φωνάζει μέσα στ’ αυτί σου «Μιχαλάκη μην καμπουριάζεις, Μιχαλάκη ψηλά το κεφάλι, Μιχαλάκη άσε το σάντουιτς στην τσέπη σου - δεν τρώμε τώρα» με αποτέλεσμα να φεύγεις από την παρέλαση με σοβαρά προβλήματα ακοής. Η μόνη σου ελπίδα είναι να περάσει από πάνω του ο «γονιός Παπακαλιάτης» μήπως και γλιτώσεις τον ωτορινολαρυγγολόγο.

Ο γονιός Ράμπο

Φτάνει στην παρέλαση καθυστερημένος, ενίοτε λίγο πριν έρθει η σειρά του παιδιού του, χωρίς να σεβαστεί όλους εμάς που ξεροσταλιάζουμε με τις ώρες για να πιάσουμε μια καλή θέση. Ωστόσο, θέλει να πάει μπροστά μπροστά και, χωρίς αιδώ, κάνει ό,τι χρειαστεί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μπουνιές, αγκωνιές και σπρωξίματα τα οποία χρησιμοποιεί σαν παλαίμαχος μποξέρ βγαλμένος από χολιγουντιανή ταινία. Δεν είσαι ο Ράμπο. Ας ερχόσουν νωρίτερα….

Ο γονιός κουκουβάγια

Καταφτάνει ώρες πριν την έναρξη της παρέλασης και στήνεται στην πρώτη σειρά, συνήθως δίπλα στους επισήμους. Αντιπαθεί σφόδρα τον «γονιός Ρόκυ» της τελευταίας στιγμής και είναι ο μόνος που, αν χρειαστεί, τολμά να τον αντιμετωπίσει. Το παιδί του είναι παραστάτης ή σημαιοφόρος ή απλά ψηλό και άρα ξεχωρίζει και σπεύδει να ενημερώνει τους γύρω του με καμάρι «αυτός είναι ο Ορφέας μου». Κατά βάθος, θυμίζει τους γονείς που κυκλοφορούν με 1.345 φωτογραφίες του παιδιού τους στο πορτοφόλι τους και έχουν την τάση να τις δείχνουν στον πρώτο ταλαίπωρο που θα τους πει «καλημέρα». Καταλαβαίνουμε την περηφάνια σου, αλήθεια, αλλά δεν μας νοιάζει!

Ο γονιός Ντένη Μαρκορά

Αυτόν τον γονιό δεν τον συναντάς πολύ συχνά, αλλά υπάρχει. Καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης κάθεται στο πεζοδρόμιο, συνήθως μακριά από τον πολύ κόσμο, ψεκάζεται με εβιάν και παίζει bubbles στο κινητό. Δεν είναι μεγάλος φαν τέτοιων εκδηλώσεων ενώ παράλληλα έχει και μια δόση αγοραφοβίας. Όση ώρα παρελαύνουν τα περήφανα νιάτα, εκείνος σκέφτεται τα μεζεδάκια που θα φάει μετά το πέρας της παρέλασης, κι όταν το παιδί του τρέχει κατά πάνω του με ενθουσιασμό ρωτώντας τον «με είδες; πώς ήμουν;», εκείνος απαντάει «ήσουν ο καλύτερος απ' όλους!». Να του ευχηθούμε καλή όρεξη!

v