17χρονος έσωσε τα 4 αδερφάκια του από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους

17χρονος έσωσε τα 4 αδερφάκια του από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους

Ένα 17χρονο αγόρι από το Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών πάλεψε με νύχια και με δόντια για να σώσει τα αδερφάκια και τα κατοικίδιά τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους. Μη λογαριάζοντας κανένα κίνδυνο, ο γενναίος έφηβος κατάφερε και έβγαλε τους πάντες έξω απ' το σπίτι σώους και αβλαβείς.

Οι γονείς των 5 παιδιών έλειπαν στην δουλειά τους όταν συνέβη το τραγικό συμβάν. «Με πήρε τηλέφωνο o μεγαλύτερος γιος μου και μου είπε: Μαμά, το στεγνωτήριο έχει πάρει φωτιά. Το σπίτι καίγεται", δήλωσε η Lisa Westley.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το στεγνωτήριο στο υπόγειο εξαπλώθηκε γρήγορα σ' όλο το σπίτι. Ο 17χρονος Antonio Jones έπρεπε να δράσει γρήγορα για να βεβαιωθεί ότι τα τέσσερα μικρότερα αδέλφια του ηλικίας 10 έως 14 ετών ήταν ασφαλή.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να βγάλω τα αδέρφια μου και τα σκυλιά μας έξω από το σπίτι. Τους έβαλα όλους στο αυτοκίνητο και ζήτησα από μια γειτόνισσα να μου δώσει τον πυροσβεστήρα της. Προσπάθησα να μπω μέσα στο σπίτι για να σβήσω τη φωτιά,  αλλά δεν μπορούσα, ήταν πολύς ο καπνός», είπε ο έφηβος.

Οι γονείς επέστρεψαν στο σπίτι λίγο μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκαν από τον γιο τους και είδαν το σπίτι τους τυλιγμένο  στις φλόγες, αλλά τα παιδιά τους ήταν ασφαλή και τυλιγμένα σε κουβέρτες.

Το σπίτι δεν έχει χαθεί εντελώς. Η οικογένεια αναγκάστηκε να κοιμηθεί κάπου αλλού μέχρι να γίνουν κάποιες επισκευές, αλλά και πάλι το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι ασφαλείς.

Πολλοί χαρακτήρισαν τον Antonio ήρωα και εδώ που τα λέμε όχι άδικα καθώς πάνω στον πανικό και τον φόβο του έσωσε και τα αδέρφια και τα ζωάκια του. 

Πηγή: clickondetroit.com

v