Πήρα αντισυλληπτικά και τώρα έχω καφέ κηλίδες. Τι σημαίνει;

Πήρα αντισυλληπτικά και τώρα έχω καφέ κηλίδες. Τι σημαίνει;

Ερώτηση:
Καλημέρα! Χρειάζομαι βοήθεια. Η περίοδός μου είχε σταματήσει για 3 μήνες. Ο γιατρός μού έδωσε για 4 μέρες duphaston. Όταν τα σταμάτησα ήρθε η περίοδος. Τώρα από την 15η μέρα του κύκλου μέχρι και σήμερα (3 μέρες) βλέπω καφέ κηλίδες και ανησυχώ. Ο γυναικολόγος μού είπε χωρίς να με εξετάσει ότι οι ορμόνες μου κάνουν σκαμπανεβάσματα - καθώς οι ορμονικές εξετάσεις που έκανα, δείχνουν την Fsh 28. 28 και την Lh 27.58 Ε2 77.7 PRL 14.2 Μου είπε αν δεν έρθει ξανά η περίοδος να τα ξαναπάρω. Όμως ανησυχώ και δεν ξέρω τι να κάνω.
Απάντηση:

Οι ορμόνες που μου γράφετε δείχνουνε ότι είστε σε μια προ κλιμακτηριακή ή μακρά περίοδο αλλά δε φτιάνει μόνο η ορμονική εξέταση. Χρειάζεται και υπερηχογράφημα ταυτόχρονα με τις ορμόνες για να είναι σίγουρος ο γιατρός τι να σας πει. Χρειάζεται λοιπόν μια πλήρη γυναικολογική εξέταση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v