Το νηπιάκι μου το πρωί δεν θέλει να πάει στον παιδικό ενώ το μεσημέρι δεν θέλει να φύγει…

Το νηπιάκι μου το πρωί δεν θέλει να πάει στον παιδικό ενώ το μεσημέρι δεν θέλει να φύγει…
Ερώτηση:
Γειά σας! Έχω πρόβλημα με το παιδί μου. Δεν θέλει να πάει στον παιδικό σταθμό και κάθε πρωί πριν φύγουμε από το σπίτι κλαίει, και όταν πάω να τον πάρω το μεσημέρι δεν θέλει να επιστρέψει σπίτι.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε μετάβαση, κάθε αλλαγή πλαισίου, είναι δύσκολη καθώς καθένας από εμάς καλείται να αφήσει το μέχρι τότε οικείο περιβάλλον του και να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο. Αυτό σημαίνει αλλαγή θέσης, αλλαγή ρόλου, αλλαγή όρων, αλλαγή σχέσεων, προσώπων και πολλά ακόμη.

Ο υπέροχος γιος σας είναι σε μια ηλικία όπου η ένταξη του σε άλλα πλαίσια εκτός σπιτιού είναι ακόμη κάτι καινούργιο και πολυσύνθετο για εκείνον. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Δώστε του χρόνο και μιλήστε καθημερινά μαζί του, όχι μόνο για το θέμα αυτό, αλλά για οτιδήποτε θα μπορούσε να τον κάνει να σας νιώσει κοντά του.

Βεβαίως, εάν υπάρχει κάποια δυσκολία στην οικογένεια σας το τελευταίο διάστημα, και ο γιος σας έχει αγωνία να σας αποχωριστεί αλλά και να επιστρέψει στο σπίτι σας καθώς μπορεί να υπάρχει δύσκολη ατμόσφαιρα, τότε έχετε κι εσείς οι γονείς να το δείτε και να το φροντίσετε. Ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό για το πώς μπορείτε όλοι να φροντιστείτε.

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v