Κοριτσάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας ξανάσμιξε με τη δίδυμη αδερφή της 11 μήνες μετά την γέννησή τους!

Κοριτσάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας ξανάσμιξε με τη δίδυμη αδερφή της 11 μήνες μετά την γέννησή τους!

Ένα κοριτσάκι μόλις 11 μηνών συνάντησε για πρώτη φορά τη δίδυμη αδερφούλα της, 11 μήνες μετά την γέννησή τους.

Η μητέρα των διδύμων, Marija Sparano, δήλωσε στην εκπομπή «Good Morning America» ότι η συνάντηση άργησε να γίνει και την περιέγραψε ως «μια πολύ συγκινητική στιγμή για όλους».

Η Emma και η Nina, που είναι πανομοιότυπα δίδυμα, γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 35 εβδομάδες στο Νοσοκομείο Παίδων Morgan Stanley της Νέας Υόρκης. Τα κορίτσια είναι μονοχοριακά διαμνιακά (Mo-Di) δίδυμα, που σημαίνει ότι μοιράζονταν τον ίδιο πλακούντα, αλλά βρίσκονταν σε ξεχωριστούς σάκους.

Η Emma γεννήθηκε υγιής, αλλά η Nina γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Pierre Robin, μία κατάσταση που παρουσιάζεται κατά τη γέννηση και χαρακτηρίζεται από πολύ μικρή κάτω γνάθο (μικρογναθία) ενώ η γλώσσα τείνει να πέφτει πίσω και κάτω (γλωσσόπτωση).

Μετά τη γέννησή τους, η Nina εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Blythedale Children's Hospital στη Valhalla της Νέας Υόρκης για περαιτέρω φροντίδα. Σύμφωνα με τους γονείς της, η Nina έχει υποβληθεί από τότε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης μιας τραχειοστομίας για να τη βοηθήσει να αναπνέει και μιας επέμβασης γαστροστομίας-ιζηματοστομίας για να βοηθήσει στη σίτιση.

Ο 36χρονος πατέρας των κοριτσιών δήλωσε ευτυχισμένος που επιτέλους βλέπει τα κορίτσια του μαζί. 

«Επιτέλους συναντήθηκαν! Ήταν υπέροχο να τις έχω και τις δύο μαζί και να τους λέω πόσο πολύ τις αγαπώ! Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για εμάς, μετά από τα τόσα που περάσαμε», είπε.

Πηγή: goodmorningamerica.com

v