Τα πιο πρόωρα δίδυμα του κόσμου είναι πλέον 3 χρονών και μας γεμίζουν ελπίδα!

Τα πιο πρόωρα δίδυμα του κόσμου είναι πλέον 3 χρονών και μας γεμίζουν ελπίδα!

Τα πιο πρόωρα δίδυμα του κόσμου, η Kambry και η Keeley Ewoldt, που κέρδισαν το στοίχημα της ζωής όταν γεννήθηκαν στις 22 εβδομάδες, είναι πλέον 3 χρονών και πιο χαρούμενες από ποτέ! Μεγαλώνουν όπως όλα τα υγιή παιδάκια και σκορπίζουν χαμόγελα και αισιοδοξία στους γύρω τους.

Οι μικρούλες γεννήθηκαν 125 ημέρες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, στις 24 Νοεμβρίου 2018, στην Αϊόβα των ΗΠΑ και μπήκαν μάλιστα, στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! 

Η Keeley ζύγιζε 490 γραμμάρια και η Kambry 449 γραμμάρια και πέρασαν τους πρώτους 4 μήνες ζωής τους στην εντατική μέχρι να μπορέσουν οι γονείς τους να τις φέρουν σπίτι τους.

Το 2019 όταν η Keeley και η Kambry είχαν πάρει πλέον εξιτήριο, διαγνώστηκαν με χρόνια πνευμονοπάθεια και σοβαρή βρογχοπνευμονική δυσπλασία. 
Οι γονείς τους έβαλαν τα δυνατά τους για να διασφαλίσουν ότι οι κόρες τους θα έχουν ό,τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν δυνατές.

Σήμερα, οι αδελφές Ewoldt μεγάλωσαν και έγιναν δύο πολύ χαρούμενα παιδάκια και η μαμά τους, η Jade, τις αποκαλεί «σκληρά καρύδια» αφού δεν το βάζουν κάτω σε καμία δυσκολία!

Πρόσθεσε ακόμη ότι παρόλο που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, η καθεμιά έχει τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα. Η Kambry, η οποία έχει αυτισμό, είναι η χαρά της ζωής και ατρόμητη. Η αδερφή της από την άλλη είναι ήπιων τόνων και γλυκύτατη.

Οι υπέροχες αδερφούλες ξεκίνησαν να μιλούν πριν από ενάμιση χρόνο και παρόλο που η Kambry δεν τα κατάφερνε πολύ καλά, οι Ewoldts άρχισαν να της διδάσκουν τη νοηματική γλώσσα, την οποία χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα, για να τη βοηθήσουν να εκφραστεί.

«Από τη στιγμή που γεννήθηκαν μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει τόσα πολλά που πραγματικά τις θαυμάζω. Είμαι σίγουρη ότι θα πετύχουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον!», είπε συγκινημένη η μαμά τους.

Πηγή: guinnessworldrecords.com

 

v