6 στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν φοράς τζιν παντελόνι

6 στιλιστικά λάθη που δεν πρέπει να κάνεις όταν φοράς τζιν παντελόνι

Όλες έχουμε τουλάχιστον ένα τζιν παντελόνι στην ντουλάπα μας το οποίο, μάλιστα, είναι και το αγαπημένο μας παντελόνι. Είναι βολικό, ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα και μπορούμε να το βρούμε σε πολλές φόρμες και γραμμές. Μερικές φορές, όμως, το κάνουμε να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό απ' ότι είναι στην πραγματικότητα εξαιτίας κάποιων... στιλιστικών ατοπημάτων!

 

Δεν δίνουμε σημασία στο μήκος



Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το τέλειο μήκος του τζιν είναι περίπου 1 εκατοστό πάνω από το πάτωμα. Τα παντελόνια που έχουν πιο κοντά μπατζάκια κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Από την άλλη πλευρά, τα πιο μακριά πατζάκια σέρνονται στο πάτωμα, λερώνονται και φαίνονται... λάθος!

Αγοράζουμε λάθος νούμερο


Όταν αγοράζουμε τζιν, συνήθως επιλέγουμε ανάμεσα σε 2 μεγέθη. Ωστόσο, οι έμπειροι πωλητές μας προτείνουν πάντα το μικρότερο επειδή το ύφασμα τεντώνεται κατά τη διάρκεια της χρήσης. Μετά από λίγες χρήσεις, το τζιν μας φαίνεται μεγαλύτερο πάνω μας, κρέμεται και φουσκώνει στη μέση. 

Βάζουμε το τζιν μέσα στα μποτάκια



Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που χαλούν το στιλ μας είναι να τοποθετούμε τα πόδια του τζιν μέσα στα μποτάκια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζάρες και να χαλάει το στυλ μας. Είναι προτιμότερο το τζιν τελειώνει 1-2 εκατοστά πάνω από το μποτάκι, όπως στη φωτογραφία. 

Φοράμε χαμηλοκάβαλα τζιν



 Πριν από κάποια χρόνια τα χαμηλοκάβαλα τζιν ήταν το απόλυτο must και όλες είχαμε από ένα στη γκαρνταρόμπα μας. Το πρόβλημα ωστόσο, με το συγκεκριμένο παντελόνι είναι ότι απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο σωματότυπο που ελάχιστα άτομα μπορούν να υποστηρίξουν. Ευτυχώς, αυτή η μόδα πέρασε και δε φαίνεται να γυρνά στο άμεσο μέλλον. Αν έχει ξεμείνει στη ντουλάπα σας, λοιπόν, κάποιο χαμηλοκάβαλο, κρατήστε το καλύτερα ως... αναμννηστικό.

Βγαίνουμε με Skinny τζιν χωρίς ζώνη



Το skinny τζιν μπορεί να μην είναι από τα πιο δημοφιλή τζιν το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παραμένει ένα διαχρονικό κομμάτι που θα φορεθεί ξανά και ξανά. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να το φοράμε σκέτο, χωρίς ζώνη με αποτέλεσμα η εικόνα μας να μοιάζει κάπως άδεια και ελλειπής. Συνεπώς για ένα πιο ολοκληρωμένο λουκ πες «ναι» στη ζώνη.

Προτιμάμε τζιν με φαρδιές πίσω τσέπες



Το σχήμα και η θέση στις τσέπες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του τζιν, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν το σχήμα του σώματος. Οι φαρδιές τσέπες κάνουν τους γοφούς να φαίνονται φαρδύτεροι. Γι' αυτό μην επιλέγετε αυτό το στιλ τζιν παντελονιού. Κοιτάξτε οι τσέπες να είναι ραμμένες ψηλά, έτσι ώστε να επιμηκύνουν τα πόδια.

Πηγή: opera.news

v