Πώς μπορώ να υπολογίσω τις γόνιμες μέρες μου;

Πώς μπορώ να υπολογίσω τις γόνιμες μέρες μου;

Ερώτηση:
Είμαι 21 ετών και με τον φίλο μου θέλουμε να κάνουμε παιδί. Προσπαθούμε κάποιο διάστημα τώρα χωρίς άγχος κ.τ.λ. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω: Ο κύκλος της περιόδου μου είναι 28-30 ημέρες. Ποιες μέρες είναι οι γόνιμες για μένα σχετικά με τον κύκλο μου; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Για να υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες σ' έναν κύκλο 28-30 ημέρες, είναι γύρω στην 15η ημέρα του κύκλου. Να έχετε επαφές απο τη 10η εώς την 20η μέρα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v