Όταν η Αλίκη γέννησε τον γιο της: «καμία επιτυχία δεν δίνει στη γυναίκα αυτό που της δίνει η μητρότητα»

Όταν η Αλίκη γέννησε τον γιο της: «καμία επιτυχία δεν δίνει στη γυναίκα αυτό που της δίνει η μητρότητα»

Είναι γνωστή η αδυναμία και η αγάπη που είχε η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον γιο της, Γιάννη Παπαμιχαήλ, τον οποίο γέννησε στις 4 Ιουνίου του 1969. Σε μια ιστορική συνέντευξη που παραχώρησε στον Φρέντυ Γερμανό από το κρεβάτι του μαιευτηρίου, αμέσως μετά τη γέννηση του γιου της, μιλάει για το μεγαλείο της μητρότητας.

«Δεν βρίσκω λόγια να σου πω πώς αισθάνομαι τώρα που έγινα μητέρα. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Νομίζω πως έκανα ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Αισθάνομαι σπουδαία. Βέβαια το να αποκτήσεις ένα παιδί είναι απλό και φυσικό αλλά ακριβώς στην απλότητα του πράγματος βρίσκεται και το μεγαλείο του». Εξομολογείται η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον φίλο της και δημοσιογράφο.

Η μητρότητα για εκείνη βέβαια δεν ήρθε εύκολα αλλά ο ερχομός του γιου της την έκανε να πιστεύει σε ένα καλύτερο μέλλον. «Άφησέ με να πω πόσο ευτυχισμένη είμαι. Ίσως είναι πολύ λίγο αυτό που λέω αλλά είναι πολύ ωραίο. Το μεσημέρι που κράτησα το παιδί μου στα χέρια μου και το θήλασα αισθάνθηκα ότι δεν έχω αισθανθεί ποτέ ως τώρα” περιγράφει. «Καμία επιτυχία, καμία δόξα, κανένα χειροκρότημα δεν μπορεί να δώσει σε μία γυναίκα αυτό που της δίνει η μητρότητα».

Πηγή: womantoc

v