Μαμά 9 παιδιών πήρε το πτυχίο της στην ιατρική -θέλει να γίνει νευροχειρουργός!

Μαμά 9 παιδιών πήρε το πτυχίο της στην ιατρική -θέλει να γίνει νευροχειρουργός!

Μια μητέρα 9 παιδιών που ξεκίνησε την ιατρική σχολή όταν το μικρότερο παιδί της ήταν 4 ετών, αποφοίτησε με το πτυχίο της ιατρικής και σχεδιάζει να γίνει νευροχειρουργός.

Η Sarah Merrill αποφοίτησε αυτό το μήνα από την Ιατρική Σχολή στην Αριζόνα, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της και εννέα παιδιά, που κυμαίνονται πλέον σε ηλικία από 20 έως 8 ετών. Μαζί με την οικογένειά της θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη, όπου θα ξεκινήσει σύντομα την ειδικότητά της στη νευροχειρουργική.

Η Sarah, πλέον 41 ετών, είπε ότι το ταξίδι της στην ιατρική σχολή ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών, όταν πέρασε σε ένα ΤΕΙ νοσηλευτικής. Στη συνέχεια γνώρισε τον σύζυγό της, παντρεύτηκε και απέκτησε μια κόρη 5 μηνών όταν πήρε το πρώτο της πτυχίο. 

Στο μυαλό της είχε πάντα το όνειρο να δώσει κατακτήτριες για ιατρική, αλλά τελικά αποφάσισε να μείνει για λίγο στο σπίτι μαζί με το μωρό της. Εντωμεταξύ, η οικογένειά της μεγάλωσε και οι υποχρεώσεις της αυξήθηκαν. 

«Δεν είχαμε σκοπό  να κάνουμε μεγάλη οικογένεια, αλλά συνέβη», ανέφερε σε συνέντευξή της. «Καταλήξαμε να έχουμε τέσσερις κόρες και πέντε γιους μέσα σε 12 χρόνια».

Καθώς μεγάλωνε τα παιδιά της, η Sarah είπε ότι προσπάθησε να κρατήσει μια επαφή με το όνειρό της, διαβάζοντας όσο μπορούσε και όταν το μικρότερο παιδί της έκλεισε τα 2, αποφάσισε να δώσει εξετάσεις για Ιατρική. 

«Ήμουν 34 και αποφάσισα να επιστρέψω στα θρανία. Θυμάμαι πως όταν άρχισα να σπουδάζω, τα δύο μικρότερα παιδιά μου ήταν 2 και 3 ετών αντίστοιχα και ήταν λίγο δύσκολο να τα φέρω όλα βόλτα. Ωστόσο, νιώθω τυχερή που οι σπουδές μου ενέπνευσαν τα μεγαλύτερα παιδιά μου να σπουδάσουν. Συχνά τα άκουγα να καμαρώνουν για τη μαμά τους στους φίλους τους κι αυτό με γέμιζε δύναμη». 

Το επόμενο βήμα της Sarah είναι να πάρει την ειδικότητά της στην νευροχειρουργική, πράγμα που θα την οδηγήσει σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα όπου μόνο το 5% των πιστοποιημένων νευροχειρουργών είναι γυναίκες αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα διαπρέψει κι εκεί! 

v