Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής σε ηλικία 89 ετών

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής σε ηλικία 89 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας, 15/5,  ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής σε ηλικία 89 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καθώς τον τελευταίο μήνα έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Βογιατζής

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του  1934 και αν και ξεκίνησε ως τραγουδιστής έπαιξε στον κινηματογράφο και στο θέατρο ενώ έκανε και εκπομπές στο ραδιόφωνο.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά».Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960 και δεινός φίλαθλος του Παναθηναϊκού ενώ έχει τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων και το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι.Από το 1978 συνέχισε και πάλι να τραγουδά.

Μετά από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο. 

v