Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «είχα τρία παιδιά και ακόμα τρία έχω»

Πατέρας Βαγγέλη Γιακουμάκη: «είχα τρία παιδιά και ακόμα τρία έχω»

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή που εντοπίστηκε νεκρός 40 ημέρες μετά την εξαφάνισή του από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το 2015, ενέπνευσε μια θεατρική παράστασης προς τιμήν του, η οποία ανεβαίνει σε θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή αυτή την παράσταση, ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, δήλωσε στον Ant1 ότι δεν έχει τη δύναμη να την παρακολουθήσει και υπογράμμισε ότι «ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δεν γιατρεύει». 

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη και όλους εσάς, που αγαπάτε τον Βαγγέλη. Δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να παρακολουθήσω την παράσταση. Θέλουμε απλά να ευχαριστήσουμε τον κόσμο γιατί όλα τα άλλα μας πονάνε. Κάτι που μας θλίβει, είναι ότι πριν από 8 χρόνια, εμείς δε γνωρίζαμε τη λέξη "bullying", κι αυτή τη στιγμή όλο αυτό μεγαλώνει. Και πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω ότι ο θρασύς, εκμεταλλεύεται τη σιωπή. Η σιωπή όμως, δεν είναι αδυναμία. Η σιωπή μπορεί να είναι αξιοπρέπεια, μπορεί να είναι ευγένεια», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Γιακουμάκης στον Ant1 και πρόσθεσε: 

«Η δικαίωση για μένα είναι από τον κόσμο. Τα δικαστήρια, έγιναν για να "φανεί", ποιος ήταν ο Βαγγέλης και ποιοι ήταν αυτοί. Για μένα κατηγορούμενη είναι όλη η σχολή. Όσοι γνώριζαν. Ακόμα δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ την κατάσταση, προσπαθώ. Ο χρόνος σε μαθαίνει να ζεις με την απώλεια, δεν γιατρεύει. Όταν σκέφτομαι τον Βαγγέλη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου… Είχα τρία παιδιά κι έχω ακόμα τρία παιδιά».

Πηγή: Athensvoice.gr

v