Βρέθηκαν ζωντανά 4 μικρά παιδιά που αγνοούνταν - πέρασαν 17 μέρες στη ζούγκλα

Βρέθηκαν ζωντανά 4 μικρά παιδιά που αγνοούνταν - πέρασαν 17 μέρες στη ζούγκλα

Τέσσερα παιδιά, ανάμεσά τους ένα μωρό 11 μηνών, χάθηκαν μέσα στη ζούγκλα έπειτα από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους στο τμήμα του Αμαζονίου που διασχίζει την Κολομβία, η οποία στοίχισε τη ζωή στη μητέρα τους. Ωστόσο βρέθηκαν ζωντανά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Kολομβιανού πρόεδρου Γουστάβο Πέτρο.

«Έπειτα από δύσκολη επιχείρηση έρευνας των ενόπλων δυνάμεών μας, βρήκαμε ζωντανά τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν μετά τη συντριβή» την 1η Μαΐου στη Γουαβιάρε, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε ο κ. Πέτρο μέσω Twitter.

Οι ανήλικοι επιβίωσαν με φρούτα και κατασκευάζοντας αυτοσχέδια καταφύγια και βρέθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Πυκνή και επικίνδυνη ζούγκλα

Υπάρχουν ακόμη σκοτεινά σημεία για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα μετά τη συντριβή. Η ζούγκλα είναι ιδιαίτερα πυκνή και επικίνδυνη σε αυτή την αραιοκατοικημένη περιοχή. Τις έρευνες έκαναν εξαιρετικά δύσκολες η παρουσία άγριων ζώων, η πυκνή βλάστηση με δέντρα, κάποια από τα οποία φθάνουν ακόμα και τα 40 μέτρα ύψος, και οι έντονες βροχοπτώσεις.

Όμως την Τρίτη οι αρχές ανέφεραν πως βρήκαν προσωπικά είδη, μισοφαγωμένα φρούτα κι ένα μπιμπερό κοντά στο κουφάρι του αεροπλάνου.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν κατόπιν «αυτοσχέδιο καταφύγιο, φτιαγμένο από ξύλα και κλαδιά», κάτι που ενέτεινε τις ελπίδες πως τουλάχιστον ένα από τα παιδιά ήταν ζωντανό.

Σε φωτογραφίες που διανεμήθηκαν στον Τύπο από τον στρατό, διακρίνονται ψαλίδι και ετικέτα από κάτι που μοιάζει σαν κορδέλα για τα μαλλιά — ενδείξεις για την κατεύθυνση που έπρεπε να πάρουν οι ομάδες έρευνας και διάσωσης.

v