«Η άδεια μητρότητας δεν είναι διακοπές - είναι η πιο απαιτητική περίοδος της ζωής μας»

«Η άδεια μητρότητας δεν είναι διακοπές - είναι η πιο απαιτητική περίοδος της ζωής μας»

Θηλασμός, ξενύχτια, ραντεβού στον παιδίατρο, εξάντληση: περίπου έτσι κυλά η άδεια μητρότητας, αν απομονώσουμε όλες τις τρυφερές στιγμές. Μπροστά της, το 8ωρο στο γραφείο μοιάζει με διακοπές στη Χαβάη! Κι όμως, είναι αρκετοί που, όταν επιστρέφεις στη δουλειά, σε ρωτάνε γεμάτοι απορία: «μα καλά, δεν ξεκουράστηκες;». Το κείμενο που διαβάσετε απαντά σ' αυτήν ακριβώς την ερώτηση: 

«Αγαπητοί εργοδότες και συνάδερφοι,

Η άδεια μητρότητας δεν είναι "διακοπές". Δεν είναι ούτε "ένα ωραίο διάλειμμα από τη δουλειά" ούτε ρεπό. 

Είναι μια περίοδος που ξαφνικά έχεις να αντιμετωπίσεις δυσκολίες θηλασμού, σκισμένα ράμματα, ματωμένα σεντόνια και πόνους που δεν είχες φανταστεί.

Είναι μια περίοδος που απλά είσαι απαραίτητη στο σπίτι και το μωρό σου σε χρειάζεται κάθε δευτερόλεπτο που περνά. Δεν κάθεσαι όλη μέρα όπως νομίζουν κάποιοι... Στην άδεια μητρότητας δουλεύεις σκληρά 24/7, όσο κι αν πονάς ή νυστάζεις, και μάλιστα χωρίς να αμείβεσαι. 

Μπορεί να είναι η πιο προνομιακή δουλειά στον κόσμο, αλλά χρειάζεται αντοχή, υπομονή και κότσια για να ανταπεξέλθεις όπως πρέπει. Η μητρότητα είναι η πιο έντονη αντίθεση: από τη μία είσαι εξαντλημένη, έτοιμη να σωριαστείς στο πάτωμα, κι από την άλλη είσαι αρκετά δυνατή να σταθείς στα πόδια σου για να φροντίσεις το μωρό σου. 

Η άδεια μητρότητας δεν είναι διακοπές. Προσφέρεις στο μωρό σου ολόκληρο τον εαυτό σου, με τρόπο που δεν το έχεις ξανακάνει, προκειμένου να βάλεις τις βάσεις για μια σωστή διαπαιδαγώγηση και να μεγαλώσεις την επόμενη γενιά». 

Πηγή: mother.ly

v