Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: στη ΜΕΘ ο 8χρονος που είδε τη μαμά του να δολοφονείται

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: στη ΜΕΘ ο 8χρονος που είδε τη μαμά του να δολοφονείται

Ο 8χρονος που είδε το πρωί της Δευτέρας τον πατέρα του να δολοφονεί τη μητέρα του μέσα στο παιδικό του δωμάτιο, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, καθώς τραυματίστηκε από τα σκάγια της καραμπίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του παιδιού δεν διατρέχει κίνδυνο, όμως κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να παραμείνει στη ΜΕΘ λόγω δυσκολίας απομάκρυνσης των θραυσματων από την ρινική περιοχή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γεώργιος Τσικόπουλος, η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει και βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια στη Μονάδα Παίδων του Ιπποκρατείου. «Οι συνάδελφοι δίνουν τα πάντα για το παιδί, όπως σε όλα τα παιδάκια άλλωστε, αλλά σε αυτό ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι θα πάει καλά», ανέφερε.

Ο κ. Τσικόπουλος, εξήγησε πως τα τραύματά του εντοπίζονται κυρίως στο χέρι, στο δεξιό αντιβράχιο όπου έχει ένα τεράστιο έλλειμμα δερματικο και μυϊκό. Επίσης έχουν επηρεαστεί οι τένοντες, όπως και το πιο σοβαρό είχε διατομή του ωλένιου νεύρου. «Αυτό δεν αποκατάστηθηκε ακόμη, θα γίνουν στο μέλλον διάφορες άλλες επανορθωτικές επεμβάσεις, θα γίνουν και άλλα χειρουργεία», ενώ πρόσθεσε πως «έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΕΣΥ και μας συνέδραμαν οι γιατροί από τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου».

Βρέθηκε στην αγκαλιά της μαμάς του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, ενώ για αρκετές ώρες μετά το φονικό περπατούσε μόνος του στους χώρους του σπιτιού, αφήνοντας πατημασιές που εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της έρευνας. Από τους τέσσερις πυροβολισμούς της καραμπίνας που χρησιμοποίησε ο 36χρονος για να σκοτώσει την 39χρονη μέσα στο παιδικό δωμάτιο, ο οκταχρονος τραυματίστηκε από τα σκάγια και φέρει εμφανή σημάδια σε όλο το κορμί, στα ιγμόρεια και την κοιλιακή χώρα.

«Ψυχολογικά δε μπορούμε να ξέρουμε πως είναι το παιδί αυτή τη στιγμή, αλλά έχει κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός των ψυχιάτρων, των παιδοψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών, για να υποστηρίξουν το παιδί», τόνισε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, υπογραμμιζοντας ότι ο οκταχρονος έχει υποκείμενο νόσημα και παρακολουθείτο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v