Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ παίρνω αντισυλληπτικά;

Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ παίρνω αντισυλληπτικά;

Ερώτηση:
Παίρνω αντισυλληπτικά χάπια. Την πρώτη ημέρα λήψης της καινούργιας καρτέλας χαπιών (δηλαδή μόλις είχα πάρει το 1ο χάπι για τον τρέχοντα μήνα) έκανα ελεύθερο σεξ και υπήρξε εκσπερμάτωση μέσα στον κόλπο. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχω μείνει έγκυος;
Απάντηση:

Αν κάνετε σωστή λήψη του αντισυλληπτικού κάθε μέρα δεν πρεπει να φοβάστε. Η πιθανοτητα να είστε έγκυος είναι πάρα πολύ μικρή.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v