«Η αξία του παιδιού σου δεν βρίσκεται στον βαθμό του σχολείου, αλλά στον χαρακτήρα του»

«Η αξία του παιδιού σου δεν βρίσκεται στον βαθμό του σχολείου, αλλά στον χαρακτήρα του»

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τους σχολικούς βαθμούς, τις εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια και τις πανελλαδικές. Όταν εμείς οι γονείς δούμε τα αποτελέσματα και τους βαθμούς, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι βαθμοί του σχολείου δείχνουν πού βρίσκεται το παιδί, όχι πού μπορεί να φτάσει.

Όπως μας θυμίζει και η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου σε ανάρτησή της στο Facebook, η αξία του παιδιού μας βρίσκεται στην προσωπικότητά του και όχι στον καλό ή τον κακό βαθμό που θα πάρει.

Ολόκληρη η ανάρτηση της παιδιάτρου

«Το κάθε παιδί είναι υπέροχο, ξεχωριστό και μοναδικό. Σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, διαμορφώνεται και εξελίσσεται, ώστε να ανακαλύψει και να καλλιεργήσει τις κλίσεις και τα ταλέντα του. Μην ξεχνάς πως ό,τι ένα παιδί δεν κατόρθωσε σήμερα, μπορεί να το κατακτήσει αύριο. Αγάπησέ το, φροντισέ το και σαν λουλούδι θα ανθίσει και θα φτάσει μέχρι τον ουρανό!

Η αξία του παιδιού σου δεν είναι ο βαθμός του στο σχολείο, το μετάλλιο που κέρδισε ή η θέση του στο σχολικό πρωτάθλημα. Η αξία του παιδιού σου είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του. Γι' αυτί και αξίζει να το αγαπάς, να το στηρίζεις και να το καταλαβαίνεις, ανεξάρτητα από τις ήττες και τις επιτυχίες του».

 

v