Υπάρχει ελπίδα στον κόσμο: η συγκινητική ιστορία μιας τυφλής γυναίκας με τον σκύλο οδηγό της στο τρόλεϊ

Υπάρχει ελπίδα στον κόσμο: η συγκινητική ιστορία μιας τυφλής γυναίκας με τον σκύλο οδηγό της στο τρόλεϊ

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου γεννήθηκα πρόωρα και έχασε την όρασή της στη θερμοκοιτίδα. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να πετύχει σε ό,τι ονειρεύτηκε! Σπούδασε και δημιούργησε στην Ελλάδα την πρώτη σχολή εκπαίδευσης σκύλων που χρησιμοποιούνται ως οδηγοί τυφλών.

Πρόσφατα η Ιωάννα μοιράστηκε ένα περιστατικό που της συνέβη σε ένα τρόλεϊ γεμάτο με κόσμο, όπου ο σκύλος οδηγός της, ο Μπάμπου, έκανε εμετό. Η ιστορία της έγινε viral και μας έκανε να ξαναπιστέψουμε στον κόσμο.

«Σήμερα, γυρίζοντας σπίτι από τη δουλειά, έζησα μια πρωτόγνωρη εμπειρία που 18 χρόνια με έναν σκύλο-οδηγό στον πλάι μου δεν την είχα ξαναζήσει. Ο Μπάμπου, έκανε εμετό, ξαφνικά μέσα στο τρόλεϊ που ήταν γεμάτο κόσμο...

Το ταξίδι με το τρόλεϊ, είχε ξεκινήσει όμορφα. Ο οδηγός, με είδε στη στάση, καταμεσής στην Κηφισίας. Σταμάτησε το τρόλεϊ ακριβώς εκεί όπου έπρεπε να ανέβουμε. Φώναξε: ''μια θέση δώστε για την κοπέλα με τον σκύλο!'', κάποια στιγμή, μπήκε μια γυναίκα είδε τον Μπάμπου να κοιμάται μακαρίως κι αντέδρασε.

Της είπαν πως είναι σκύλος-οδηγός και κατάλαβε... μια κυρία απέναντι χαμογελούσε... Κι έπειτα ξέρασε ο Μπάμπου. Τον κατάλαβα μα δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα και μάλλον χειρότερα έγιναν τα πράγματα, έτσι όπως ενστικτωδώς έβαλα τα χέρια μου.. φορούσα και το καλό μου σακάκι...

Ο Μπάμπου μετά, ξάπλωσε ακριβώς εκεί που ήταν. Δεν κουνήθηκε, ούτε χιλιοστό.. ούτε να πανικοβληθεί ούτε να ενοχλήσει…»  γράφει η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου και όπως μοιράζεται στην ανάρτησή της, ένας νεαρός στο φάσμα του αυτισμού, την βοήθησε να καθαριστεί και να καθαρίσει το πάτωμα και κάποια στιγμή της είπε: "σας πειράζει να φύγω γιατί εδώ είναι η στάση μου;"

«Η κυρία απέναντι, μου έδωσε ένα ολόκληρο πακέτο με μαντηλάκια, η άλλη κυρία που είχε αντιδράσει μπαίνοντας δεν είπε τίποτα, η κυρία απέναντι διαγώνια που λερώθηκε, τη ρώτησα αν θέλει να την καθαρίσω και το μόνο που είπε ήταν: ''όχι παιδί μου...'' όλο το τρόλεϊ δεν είπε τίποτα.

Καθάρισα το πάτωμα, τον Μπάμπου, εμένα, μα η καρδιά μου ήταν ήρεμη. Ένας εμετός ήταν... Χαιρέτησα τον οδηγό φεύγοντας. Του ζήτησα συγνώμη εκ μέρους του Μπάμπου, μου φώναξε: ''δεν πρόλαβα να το χαϊδέψω''

Και κάπως έτσι, ένας εμετός, με έκανε χαρούμενη σήμερα.

Χαρούμενη, ανακουφισμένη διότι μερικά χρόνια πριν, ένας οδηγός λεωφορείου, είχε φωνάξει την αστυνομία να με κατεβάσει από το όχημα επειδή συνοδευόμουν από σκύλο-οδηγό...

Σήμερα, συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά - μάλλον μέχρι να το εμπεδώσω, ότι δεν έχει σημασία η ασχήμια και τα εμπόδια γύρω. Αν θελουμε, θα βρούμε τον τρόπο. Αν είμαστε, θα είναι και οι άλλοι μαζί μας που μοιράζονται ετούτη την ασχήμια, μέσα από το δικό τους μετερίζι, μα έχουν το σθένος να την μετατρέψουν σε ζέστη, σε λάμψη, σε ομορφιά…»

v