«Όταν μια μαμά σας εμπιστεύεται το παιδί της, σας εμπιστεύεται την ίδια της την καρδιά»

«Όταν μια μαμά σας εμπιστεύεται το παιδί της, σας εμπιστεύεται την ίδια της την καρδιά»

Δεν είναι καθόλου εύκολο για μια μαμά να εμπιστευτεί το παιδί της σε κάποιον άλλον, ακόμα και όταν πρόκειται για τους παππούδες της οικογένειας. Όπως λέει και αυτό το κείμενο είναι σαν να αφήνει πίσω της την καρδιά της και ανησυχεί πολύ μέχρι να γυρίσει από τη δουλειά της και να αγκαλιάσει ξανά το μωρό της.

«Όταν μια μητέρα σάς εμπιστεύεται το παιδί της, σας εμπιστεύεται ουσιαστικά την ίδια της την καρδιά.

Της είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφήσει τα παιδιά της στην φροντίδα άλλων... Όλη την ώρα σκέφτεται αν τους δίνεται η προσοχή που τους αξίζει και αν παίρνουν σωστά μαθήματα.

Έτσι, όταν αφήνει τα παιδιά της κάθε πρωί στο σχολείο και τους λέει ένα τελευταίο "σ' αγαπώ", γνωρίζοντας ότι δεν θα τα δει μέχρι να τελειώσει τη δουλειά της, παραδίδει στους δασκάλους την καρδιά της.

Όταν πρέπει να φύγει για τη δουλειά της και αποχαιρετά το μικρό της παιδί, με τα μάγουλα να γυαλίζουν από τα φρέσκα δάκρυα, το αγκαλιάζει για τελευταία φορά πριν σπάσει η καρδιά της σε χίλια κομμάτια.

Όταν θέλει να μείνει λίγο μόνη με τον άντρα της και η γιαγιά και ο παππούς έρχονται να προσέχουν τα παιδιά της, τους κλείνει το μάτι, λέγοντάς τους "όχι πολλά γλυκά", γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα την ακούσουν, καθώς τους αφήνει την καρδιά της.

Μια μαμά όταν αφήνει το παιδί της σε κάποιον άλλον, αφήνει και την καρδιά της. Για να τη φροντίσουν και να την αναθρέψουν, όσο εκείνη λείπει.

Μέχρι να ξανασμίξει με το παιδί της θα νιώθει μισή...

Σε όλους όσους μας βοηθούν με τα παιδιά και τα προσέχουν στη θέση μας, σας ευχαριστούμε. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι η καρδιά μας βρίσκεται στα σωστά χέρια.»

v