Να πάρω duphaston στα 45 ή λόγω ηλικίας δεν επιτρέπεται;

Να πάρω duphaston στα 45 ή λόγω ηλικίας δεν επιτρέπεται;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Είμαι 45 χρόνων με σταθερό κύκλο και θα ήθελα να πάρω το duphaston για να καθυστερήσω την περίοδο για λίγες μέρες. Δεν παίρνω άλλα φάρμακα. Θα ήταν καλή ιδέα ή λόγω ηλικίας δεν επιτρέπεται;
Απάντηση:

Το duphaston ειναι μια προγεστερόνη που μπορει να καθυστερήσει τον κύκλο, μπορεί όμως και όχι. Το να το πάρετε για λίγες ημέρες δεν θα σας κάνει κακό!

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v