Έφηβη έσωσε τη ζωή του πατέρα της όταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για 35 λεπτά

Έφηβη έσωσε τη ζωή του πατέρα της όταν η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για 35 λεπτά

Μια έφηβη κοπέλα που πριν από 1,5 χρόνο έσωσε τη ζωή του πατέρα της με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αφού η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά για 35 λεπτά μετά από καρδιακή προσβολή, ακολούθησε το όνειρό της και σπουδάζει νοσηλευτική.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Οκτωβρίου 2021, η 15χρονη τότε Lillie-Mae Hulme ξύπνησε από τα ουρλιαχτά της γυναίκας του πατέρα της. Αμέσως, έτρεξε στο υπνοδωμάτιό τους και είδε τον πατέρα της να κείτεται στο κρεβάτι με τα μάτια ανοιχτά και τη γλώσσα έξω από το στόμα.

Η 15χρονη τότε Lillie κάλεσε ασθενοφόρο και στο μεταξύ του έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσουν οι τραυματιοφορείς, οι οποίοι στη συνέχεια χρησιμοποίησαν απινιδωτή έξι φορές για να τον επαναφέρουν.

Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ο πατέρας της, ο οποίος ήταν 56 ετών εκείνη την εποχή, είχε υποστεί καρδιακή προσβολή πριν πάθει καρδιακή ανακοπή - η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει για 35 λεπτά, πράγμα που σημαίνει ότι τεχνικά είχε πεθάνει.

Ο Philip Hulme ξύπνησε από το κώμα πέντε ημέρες αργότερα, χωρίς να θυμάται τίποτα από το συμβάν, αλλά παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου δύο εβδομάδες και υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για να του τοποθετηθεί εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής και βηματοδότης για τον έλεγχο του καρδιακού του παλμού.

Τώρα,  η οικογένεια ανυπομονεί να γιορτάσει την Ημέρα του Πατέρα στο σπίτι τους, καθώς ο Philip έχει αναρρώσει πλήρως και δηλώνει περήφανος για την κόρη του, η οποία ακολούθησε την κλίση της και σπουδάζει πλέον για να γίνει νοσηλεύτρια.

«Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στο παιδί μου», δήλωσε.

Πηγή: walesonline.co.uk

v