Σέρρες: αστυνομικός έσωσε 3χρονη και τον παππού της από πνιγμό - τους παρέσυρε χείμαρρος

Σέρρες: αστυνομικός έσωσε 3χρονη και τον παππού της από πνιγμό - τους παρέσυρε χείμαρρος

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Σερρών, ο οποίος βούτηξε στα νερά του χειμάρρου, έξω από τις Σέρρες για να σώσει ένα 3χρονο κοριτσάκι και τον παππού της, όταν παρασύρθηκε το μοτοποδήλατο που επέβαιναν.

Το συμβάν σημειώθηκε χθες Πέμπτη, τη στιγμή που οι αστυνομικοί ηταν στην περιοχή για περιπολία. Ο ηλικιωμένος και κοριτσάκι καλούσαν σε βοήθεια και αμέσως βρέθηκαν στην περιοχή οι αστυνομικοί.

Μιλώντας στον Alpha, ο αστυνομικός ανέφερε για την διάσωση στις Σέρρες:

«Ξαφνικά, ακούσαμε κραυγές, κάποιος να φωνάζει: «Βοήθεια! Βοήθεια! Βοήθεια!». Σταμάτησα την μηχανή, κατέβηκα και παρατήρησα μέσα στο ποτάμι να υπάρχει ένας ηλικιωμένος κύριος και να προσπαθεί μαζί με το μικρό του κοριτσάκι να κρατηθούν στην επιφάνεια, γιατί ήταν πολύ βαθύ το νερό. Χωρίς να σκεφτώ και εγώ τίποτα, κατευθείαν, άφησα τη μηχανή, πήρα φόρα, βούτηξα μέσα».

«Προσπάθησα σε πρώτη φάση να βγάλω το μωρό, το οποίο έκλαιγε εκείνη την ώρα πάρα πολύ, ήταν σε κατάσταση σοκ. Κατάφερα, το τράβηξα από την κουκούλα, το έβγαλα, το πήγα σε έναν συνάδελφο να το παραλάβει και κατευθείαν ξαναγύρισα για να προσπαθήσω να βγάλω και τον παππού».

Το «ευχαριστώ» του παππού για τη διάσωση

Ο 69χρονος παππούς της 3χρονης Άννας Μαρίας Ορέστης Δεμερτζής, ευχαρίστησε τον αστυνομικό για την πράξη του μέσω του Alpha:

«Πέρασα είχα και το μικρό μαζί μου, πέρασα από κει και βούλιαξε το μηχανάκι στη λάσπη. Πήγα να κατεβώ κάτω από το μηχανάκι, με τράβηξε και πήγα πιο βαθιά στο νερό. Δεν μπορούσα να ανέβω επάνω. Μετά φωνάζω: «Βοήθεια». Τα παιδιά της αστυνομίας εκεί ήταν, καλά που ήταν εκεί, και ήρθε ένας και βοήθησε. Πήρε το μικρό το πήγε επάνω δηλαδή, μετά ξαναήρθε. Πολύ ευχαριστώ, πάρα πολύ, να είναι καλά ο άνθρωπος».

«Σε ένα-δύο λεπτά θα τους είχε παρασύρει το ρεύμα»

Ο αστυνομικός, Δημήτρης Μελίρρυτος, ανέφερε για το πώς εντόπισε τον 69χρονο παππού και την εγγονή του: «Με το δεξί του χέρι κρατούσε το μωρό έξω από την επιφάνεια ο άνθρωπος, ο καημένος κρατιόταν με το αριστερό του χέρι με το μηχανάκι. Στα ένα-δύο λεπτά θα τους είχε παρασύρει το ρεύμα και θα είχαν χαθεί».

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v