«Όταν κάποιος σε προδίδει, να ξέρεις ότι το κάνει επειδή είναι ανασφαλής»

«Όταν κάποιος σε προδίδει, να ξέρεις ότι το κάνει επειδή είναι ανασφαλής»

Συνήθως, όταν μας μιλούν άσχημα, μας ζηλεύουν ή μας προδίδουν, ψάχνουμε να βρούμε τι κάναμε λάθος και αξίζουμε μια τέτοια συμπεριφορά. Η αλήθεια, όμως, είναι πως το λάθος δεν είναι δικό μας.

Όπως λέει και ο ψυχολόγος Ελευθέριος Ελευθεριάδης σε ανάρτησή του στο Facebook, οι άνθρωποι που φέρονται άσχημα, στην πραγματικότητα είναι βαθιά ανασφαλείς που δεν έχουν μάθει να σέβονται ούτε τον εαυτό τους. Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο, δεν αξίζει ούτε να στεναχωρηθείς, ούτε να θυμώσεις, ούτε να τα βάλεις τον εαυτό σου. Το μόνο τους αξίζει είναι ο οίκτος σου. 

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Όταν κάποιος σε μειώνει, να ξέρεις ότι το κάνει, επειδή είναι ανασφαλής. Και επειδή ο ίδιος δεν νιώθει ότι έχει κάποια αξία, προσπαθεί να ρίξει εσένα όσο πιο πολύ μπορεί, για να μην νιώθει τον εαυτό του "τελευταίο".

Όταν κάποιος σε ζηλεύει, να ξέρεις ότι το κάνει επειδή είναι ανασφαλής. Και έτσι προσπαθεί μονίμως να σε περιορίσει μήπως και καταλάβεις ποτέ την ανεπάρκειά του σε σύγκριση με τους υπόλοιπους και τον παρατήσεις.

Όταν κάποιος σε προδίδει να ξέρεις ότι το κάνει επειδή είναι ανασφαλής. Άνθρωπος που προδίδει, δεν πατάει ποτέ καλά στα πόδια του. Άνθρωπος που προδίδει, δεν έχει μάθει να σέβεται ούτε την καρδιά του, ούτε το σώμα του, ούτε τις επιλογές του…».

v