«Όσα έκανα διαφορετικά στο δεύτερο παιδί και τελικά μου βγήκαν σε ΠΟΛΥ καλό»

«Όσα έκανα διαφορετικά στο δεύτερο παιδί και τελικά μου βγήκαν σε ΠΟΛΥ καλό»

Ως γονείς μαθαίνουμε συνεχώς από τα λάθη μας και προσπαθούμε για το καλύτερο, δίνοντας καθημερινά το 100% του εαυτού μας, αν όχι παραπάνω. Μια μητέρα που αποφάσισε να πολλά πράγματα διαφορετικά στο δεύτερο παιδί της, μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές που ακόμα και εμείς ευχόμασταν να ξέραμε νωρίτερα.

«Γονιός σημαίνει να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις από αυτά. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας και θα πω ότι σίγουρα μάθαμε μερικά πράγματα με το πρώτο μας μωρό που μας έκαναν να αναθρέψουμε το δεύτερο μωρό μας λίγο διαφορετικά. Δεν λέω ότι ήμασταν κακοί γονείς την πρώτη φορά, αλλά γίναμε πολύ καλύτεροι αργότερα όταν:

Χαλαρώσαμε

Ακούγεται κλισέ αλλά είναι η αλήθεια! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα στην εντέλεια ούτε να ελέγχουμε τα πάντα. Προσωπικά ήμουν πολύ πιο χαλαρή στο δεύτερο παιδάκι μου και όλα πήγαν ρολόι.

Ανακοίνωσα την εγκυμοσύνη αργότερα στην οικογένεια

Δεν λέω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε, αλλά είναι κάτι που εμείς επιλέξαμε να κάνουμε. Με το πρώτο μας μωρό το είπαμε στην οικογένειά μας αμέσως μόλις το μάθαμε στις τέσσερις εβδομάδες, και στη συνέχεια το είπαμε στους φίλους μόλις έφτασα στο δεύτερο τρίμηνο. Αλλά με το δεύτερο μωρό μας, αποφασίσαμε να περιμένουμε λίγο περισσότερο. Δεν το είπαμε στην οικογένειά μας μέχρι που ήμουν οκτώ εβδομάδων, και στη συνέχεια δεν ανακοινώσαμε την εγκυμοσύνη στον ευρύτερο κύκλο, παρά μόνο μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη του δεύτερου τριμήνου. Ήταν απλώς μια προσωπική απόφαση που πήραμε που συνέβαλε σημαντικά στην ψυχική μας ηρεμία.

Έτρωγα πιο σωστά και γυμναζόμουν

Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας μωρό, έτρωγα ό,τι ήθελα και έκανα μόνο μερικές διατάσεις μερικές μέρες την εβδομάδα. Κατά συνέπεια, πήρα 50 κιλά. Ήξερα ότι δεν ήθελα να ξανασυμβεί αυτό με τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου έκανα μια ελαφριά γυμναστική και έτρωγα πολύ σωστά. Αυτό με βοήθησε πολύ όταν γεννήθηκε το δεύτερο παιδί μου... Μπορούσα να ανταπεξέλθω καλύτερα στην καθημερινότητα με ένα μωρό στο ένα χέρι και ένα νήπιο στο άλλο.

Έβαλα το μωρό στην κούνια από την αρχή

Όταν έχεις δύο παιδιά, σπάνια έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Έτσι, όταν τον έχεις, θέλεις να τον κάνεις να μετράει. Με τον γιο μας, τον κρατούσα συχνά αγκαλιά για να κοιμηθεί με αποτελέσμα να μην ξεκουράζομαι καθόλου. Αποφάσισα ότι με την κόρη μας θα την έβαζα στην κούνια της από την αρχή, ώστε όταν κοιμόταν να μπορώ να κάνω πράγματα που έπρεπε ή να έχω λίγο παραπάνω χρόνο με τον γιο μου.

Δεν ανησυχούσα τόσο πολύ για τα μικρόβια

Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει παγκοσμίως, αλλά με το δεύτερο μωρό σας, απλά δεν ανησυχείτε τόσο πολύ για τα μικρόβια. Με το πρώτο μας, μου έπεφτε η πιπίλα του στο χαλί του σπιτιού μας και ένιωθα ότι έπρεπε να την πλύνω με σαπούνι και νερό πριν του την δώσω πίσω. Αλλά με την κόρη μας, αν της έπεφτε ένα από τα παιχνίδια της στο πάτωμα της το έδινα αμέσως πίσω για να παίξει και να μασήσει. Δεν ξέρω αν μπορείτε πραγματικά να το κάνετε αυτό με το πρώτο σας ή αν είναι κάτι που πρέπει να έρθει φυσικά, αλλά ήταν πολύ πιο εύκολο να το κάνουμε όταν αποκτήσαμε το δεύτερο μωρό μας.»

Πηγή: lifewithmylittles.com

v