Πώς θα ξέρω με σιγουριά ότι έδρασε το χάπι της επόμενης μέρας;

Πώς θα ξέρω με σιγουριά ότι έδρασε το χάπι της επόμενης μέρας;

Ερώτηση:
Στις τελευταίες μέρες της περιόδου είχα ένα ατύχημα και μία ώρα μετά πήρα το χάπι της επόμενης ημέρας. 5 μέρες μετά έχω κάποια συμπτώματα περιόδου και καφέ, είναι φυσιολογικό; Έδρασε το χάπι ή υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης;
Απάντηση:

Εφόσον πήρατε το χάπι της επόμενης μέρας τόσο κοντά στο συμβάν πρέπει να είστε σχεδόν σίγουρη ότι δεν έχει συμβεί εγκυμοσύνη. Ο μόνος τρόπος για να ξέρετε τι έχει γίνει είναι να κάνετε χοριακή γοναδοτροπίνη στο αίμα 15 μέρες μετά την επαφή.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v