Χιμπατζής που πέρασε όλη τη ζωή του σε κλουβί για πειράματα βλέπει για πρώτη φορά τον ήλιο!

Χιμπατζής που πέρασε όλη τη ζωή του σε κλουβί για πειράματα βλέπει για πρώτη φορά τον ήλιο!

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral ένα πολύ συγκινητικό βίντεο με έναν χιμπατζή, που βρισκόταν για χρόνια έγκλειστος σε διαβόητο Εργαστήριο Πειραματικής Ιατρικής και Χειρουργικής στην Νέα Υόρκη να βλέπει για πρώτη φορά το φως του ήλιου.

ΗVanilla δεν είχε βγει ποτέ έξω από το κλουβί της και δεν είχε δει ποτέ τον ουρανό. Έζησε μέχρι τα 2 της χρόνια στο διαβόητο εργαστήριο, το οποίο έκλεισε το 1997.  Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια, όπου περιορίστηκε σε μεγαλύτερο κλουβί σε ένα καταφύγιο που έκλεισε το 2019.

Πέρυσι, το καταφύγιο χιμπατζήδων κανόνισε με τη FedEx να μεταφέρει την ίδια και την ομάδα της στην τοποθεσία 150 στρεμμάτων.

Στο βίντεο,  το οποίο μοιράστηκε την Παρασκευή στο συμπόσιο της Αμερικανικής Εταιρείας Πρωτευτολόγων στο Ρίνο, ο Dr. Andrew Halloran της Save the Chimps, η Vanilla κοιτάει με δέος τον ουρανό και προκαλεί την συγκίνηση όλων.

«Η Vanilla έχει εγκατασταθεί πολύ καλά», συνέχισε. «Όταν δεν εξερευνά το νησί με τους φίλους της, συνήθως μπορεί κανείς να τη βρει σκαρφαλωμένη στην κορυφή μιας τριώροφης πλατφόρμας αναρρίχησης να επιτηρεί τον νέο της κόσμο».

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v