Μωρό τιγράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Μωρό τιγράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Σπατών έπαθαν το σοκ της ζωής τους, όταν βρήκαν κάτω από ένα κάδο σκουπιδιών ένα λευκό... τιγράκι, το οποίο κάποιος ασυνείδητος είχε εγκαταλείψει έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το μωρό τιγράκι είναι μόλις 4 μηνών και παράλυτο από τη μέση και κάτω. Το ζώο φέρεται να έχει έρθει με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα και οι αστυνομικές αρχές ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση μετά την καταγγελία του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr το τιγράκι το εντόπισαν άνθρωποι της καθαριότητας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. «Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την Περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό. Βρέθηκε στο χώρο όπου εναποθέτουμε τα σκουπίδια έξω από το πάρκο. Πρέπει να το αφήσανε την περασμένη Δευτέρα, ίσως το μεσημέρι με απόγευμα που υπήρχε ακόμα κίνηση. Από τις κάμερες που ελέγξαμε τη νύχτα δεν φαίνεται να πέρασε και να σταμάτησε κάποιος στο σημείο, αλλά και ο σεκιούριτι δεν είδε κάποια περίεργη κίνηση».

Για τον ιδρυτή του Πάρκου το ζώο έχει αγοραστεί παράνομα, καθώς μετά από δική του έρευνα, ανακάλυψε πως πωλούνται λευκές τίγρεις στο διαδίκτυο.

 «Αυτός που πήρε με τον όποιο παράνομο τρόπο το ζώο και το έφερε στην Ελλάδα, άγνωστο πως, δεν ήξερε να το μεγαλώσει. Η κακή κατάσταση του προέρχεται κυρίως από κακή διατροφή, δεν έχει πάρει σωστές βιταμίνες, γάλα, δεν έχει πάρει ήλιο. Στο ένα του πόδι φαίνεται πως προσπάθησαν να του κάνουν μια πρόχειρη εγχείρηση όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως από την μέση και κάτω το ζώο είναι ανάπηρο.

Στις ακτινογραφίες που του κάναμε, διαπιστώσαμε πως μέρος από τα κόκαλα του ζώου δεν φαίνονται, είναι ανύπαρκτα. Γενικά το ζώο είναι χάλια και δεν γνωρίζουμε πόσο θα ζήσει. Θεωρώ πως κάποιος ή κάποια αυτό το ζώο το αγόρασε μωρό. Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευση του.

Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό. Αυτός που το έφερε πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε. Δεν μιλάμε για μια λευκή όμορφη γατούλα, αλλά για μια λευκή τίγρη, η οποία φτάνει να ζυγίζει πάνω από 180 κιλά και σε μήκος τα δυο μέτρα» συμπλήρωσε ο Λεσουέρ.

Πηγή: protothema.gr

v