Έχω καθυστέρηση 16 ημέρες αλλά το τεστ βγήκε αρνητικό. Τι συμβαίνει;

Έχω καθυστέρηση 16 ημέρες αλλά το τεστ βγήκε αρνητικό. Τι συμβαίνει;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας, έχω 16 μέρες καθυστέρηση με κύκλο 31-35 μέρες. Με τον σύντροφό μου κάνουμε προσπάθειες για παιδί. Ήρθαμε σε ελεύθερη επαφή και τις γόνιμες μέρες μου. Η περίοδος μου δεν έχει έρθει ακόμη ενώ το στήθος μου είναι πρησμένο από μέσα Μαΐου. Αλλά συμπτώματα περιόδου δεν έχω. Μόνο κάτι ελαφριά πονάκια χαμηλά στη κοιλιά αλλά σε καμία περίπτωση τους έντονους πόνους που έχω πριν μου έρθει περίοδος. Έκανα ένα τεστ στις 7 μέρες καθυστέρησης και μου βγήκε αρνητικό. Τι συμβαίνει;
Απάντηση:

Θα πρέπει να το ψάξετε περισσότερο. Θα χρειαστεί υπέρηχο γεννητικών οργάνων, θα χρειαστούν ορμονικές εξετάσεις και οπωσδήποτε μία χοριακή γοναδοτροπίνη στο αίμα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v