Υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος το τεστ εγκυμοσύνης;

Υπάρχει περίπτωση να κάνει λάθος το τεστ εγκυμοσύνης;

Ερώτηση:

Δέκα μέρες μετά το ατύχημα κι αφού πήρα το χάπι της επόμενης μέρας, χωρις να υπάρχει καθυστέρηση ακόμα, έκανα τεστ εγκυμοσύνης για να μου φύγει το άγχος και ήταν αρνητικό. Τι ποσοστό επιτυχίας έχεις; Υπάρχει πιθανότητα να είμαι έγκυος και να βγήκε αρνητικό;

Απάντηση:

Ναι υπάρχει περίπτωση ένα τεστ και ίσως τα ούρα να βγει λάθος. Γι' αυτό, αν θέλετε να είστε σίγουροι, προτιμήστε τη χοριακή στο αίμα. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v