Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: πνίγηκε 10χρονο κορίτσι σε πισίνα

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: πνίγηκε 10χρονο κορίτσι σε πισίνα

Μέσα σε 24 ώρες από τον τραγικό θάνατο ενός 6χρονου παιδιού σε παραλία στο Καβούρι, μια νέα τραγωδία με θύμα μια 10χρονη σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη. Το κορίτσι ανασύρθηκε από την  πισίνα συγκροτήματος κατοικιών χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο μετά κατέληξε.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, όταν η 10χρονη βούτηξε στο νερό για να πιάσει μια μάσκα και βούλιαξε στον πάτο της πισίνας όπου έμεινε για τουλάχιστον 3 λεπτά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο διαχειριστής του συγκροτήματος άκουσε έναν φίλο της να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε για να τη σώσει. Όταν έφτασε το παιδί ήταν μελανιασμένο και ανάσαινε με δυσκολία. Δύο γιατροί, που μένουν στην πολυκατοικία, ξεκίνησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην 10χρονη ώστε να την επαναφέρουν. Ο ένας από τους δύο γιατρούς λέει στο protothema.gr πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα την ώρα που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια της μητέρας της 10χρονης η οποία βρισκόταν ελάχιστα μέτρα μακριά από την πισίνα και άρχισε να φωνάζει για ασθενοφόρο. Η πρώτη κλήση στο 166 έγινε στις 18.12 και δέκα λεπτά αργότερα στο συγκρότημα έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. Στις 18.40 ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Ωστόσο, κάποιοι από τους ενοίκους του συγκροτήματος υποστηρίζουν πως η 10χρονη είχε σφυγμό και ικανοποιητικό κορεσμό και ενδεχομένως να είχε σωθεί αν δεν καθυστερούσε να φτάσει το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και ήταν δεινή κολυμβήτρια. Άγνωστο παραμένει, όμως, για ποιο λόγο η 10χρονη βούλιαξε μέσα στην πισίνα. «Φως» στις συνθήκες πνιγμού της ανήλικης αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός της.

Πηγή: protothema.gr

v