Πτώση Canadair στην Κάρυστο: θρήνος για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: θρήνος για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη για τον χαμό των δύο πιλότων του Canadair που συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου χθες λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Ο 34χρονος κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, οι δύο Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, έπεσαν νεκροί στη μάχη που έδιναν με τις φλόγες, όταν ο πλωτήρας του δεξιού φτερού του Canadair χτύπησε σε δέντρο με αποτέλεσμα να αποκολληθεί, διαταράσσοντας την πορεία ανύψωσης που είχε πάρει το πυροσβεστικό αεροπλάνο μετά από μια στοχευμένη ρίψη νερού λίγα μόλις μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο και στον θάνατο των δύο χειριστών. Στελέχη του ΓΕΑ συλλέγουν όλα τα στοιχεία από το σημείο και από το βίντεο που κατέγραψε τη μοιραία πτήση του αεροσκάφους, προκειμένου να βγει το πόρισμα και να βρεθούν τα αίτια της μεγάλης αυτής τραγωδίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διάλογο που ήρθε στη δημοσιότητα από το Open, στην τελευταία τους επικοινωνία με τους συντονιστές πυροσβέστες, οι δύο πιλότοι ανέφεραν «πάμε για ανεφοδιασμό και φεύγουμε».

Την ίδια ώρα, στα Χανιά, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους, καθώς ο 34χρονος Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, είχε περάσει την παιδική και την εφηβική του ηλικία στον Αποκόρωνα με τους γονείς του να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντροφός του είναι έγκυος περίπου 3,5 μηνών, ένα παιδί που ο ίδιος δεν θα μπορέσει να γνωρίσει, αλλά εκείνο θα είναι περήφανο για τον πατέρα του.

Παράλληλα, στο πλευρό της οικογένειας του Περικλή Στεφανίδη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν αργά χθες το απόγευμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική στήριξη στους δικούς του, καθώς το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Πηγή: skai.gr

v