Πριν από 2 μήνες έκανα αφαίρεση πολύποδα. Μπορώ να μείνω έγκυος;

Πριν από 2 μήνες έκανα αφαίρεση πολύποδα. Μπορώ να μείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Πριν δύο μήνες έκανα αφαίρεση πολύποδα. Ο ένας ήταν στο ενδομήτριο και ο άλλος στον τράχηλο. Ήρθε η πρώτη περίοδος μετά την επέμβαση στις 16 Ιουνίου. Ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε ξανά προσπάθειες για παιδί με τον σύζυγό μου και ξεκινήσαμε. Ο κύκλος μου πριν την επέμβαση ήταν 30 με 33 μέρες. Αυτόν το μήνα δεν έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τις μέρες έχω καθυστέρηση. Από συμπτώματα έχω πονοκέφαλο, νύστα, κράμπες, πρήξιμο και είδα πριν από λίγες μέρες πολύ λίγο αίμα, μετά σταμάτησε. Είναι δυνατόν να έμεινα έγκυος;
Απάντηση:

Εφόσον είστε σε αναπαραγωγική ηλικία και έχετε ελεύθερες επαφές, η πιθανότητα να είστε έγκυος είναι υπαρκτή. Ο μόνος τρόπος για να το επιβεβαιώσετε είναι να κάνετε μια χοριακή γοναδοτροπίνη στο αίμα. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v