Γιατί το να κοιμάστε γυμνοί κάνει καλό στην υγεία και στον γάμο σας

Γιατί το να κοιμάστε γυμνοί κάνει καλό στην υγεία και στον γάμο σας

Εσείς το ξέρατε ότι το να κοιμάστε τελείως γυμνοί έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά και για τη σχέση σας; Αν όχι, μη διστάσετε να διαβάσετε αυτό το άρθρο!

Καλύτερη ποιότητα ύπνου, άρα μεγαλύτερη ξεκούραση

Ο ύπνος με πιτζάμες σας κρατά λίγο πιο ζεστά απ' όσο πρέπει, γεγονός που εμποδίζει τη φυσική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να μην κοιμηθείτε τόσο βαθιά, κάτι που έχει τεράστιες επιπτώσεις στη διάθεση, στην ενέργεια αλλά και στο άγχος.

Μείωση του στρες και του άγχους

Δεν είναι μυστικό ότι μια κακή νύχτα ύπνου σας κάνει να αισθάνεστε ευερέθιστοι, αγχωμένοι και γενικά όχι ο εαυτός σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και μερικές νύχτες μειωμένου ύπνου μπορούν να προκαλέσουν πνευματική κόπωση, θυμό και άγχος. Γι' αυτό γδυθείτε και κοιμηθείτε καλύτερα!

Λιγότερες μυκητιασικές λοιμώξεις στα ευαίσθητα σημεία

Οι μύκητες και τα βακτήρια ευδοκιμούν σε ζεστές και υγρές περιοχές, όπως τα ευαίσθητα σημεία του σώματος. Ο παγιδευμένος ιδρώτας από τα ρούχα που απορροφούν την υγρασία αυξάνει τον κίνδυνο να πάθετε μύκητες και άλλες βακτηριακές λοιμώξεις στα γεννητικά όργανα. Με το να κοιμάστε γυμνοί, αφήνετε το δέρμα να «αναπνέει».

Η (σεξουαλική) φλόγα παραμένει ζωντανή

Το να κοιμάστε γυμνοί με το άλλο σας μισό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ενεργή ερωτική ζωή. Η επαφή δέρμα με δέρμα μέσα από αγκαλιές και αγγίγματα απελευθερώνουν άφθονες ποσότητες ωκυτοκίνης, την λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης». Η ωκυτοκίνη συνδέεται επίσης με τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη. Κάθε φορά που βρισκόμαστε με κάποιον που μας ελκύει, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ντοπαμίνη, τα επίπεδα σεροτονίνης αυξάνονται, παράγεται ωκυτοκίνη και αρχίζουμε να νιώθουμε πολύ έντονα συναισθήματα για τον άνθρωπό μας.

Πληροφορίες από saatva.com

v