Επηρεάζει την ωορρηξία το duphaston;

Επηρεάζει την ωορρηξία το duphaston;

Ερώτηση:
Επειδή έχω μια κύστη, μου είπε ο γιατρός να πάρω duphaston. Με καθησύχασε πως το συγκεκριμένο χάπι δεν επηρεάζει την ωορρηξία ή την προσπάθειά μου για μωράκι. Ισχύει;
Απάντηση:

Αν η λήψη γίνει σωστά όπως υποδεικνύει ο γυναικολόγος, δεν επηρεάζει την ωορρηξία. Ωστόσο, αν η λήψη είναι παρατεταμένη, πάνω από 100 μέρες, τότε πιθανό αν την επηρεάσει. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ε

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v