8χρονος βρήκε τραγικό θάνατο σε πισίνα - τον «ρούφηξε» η αντλία καθαρισμού

8χρονος βρήκε τραγικό θάνατο σε πισίνα - τον «ρούφηξε» η αντλία καθαρισμού

Τραγωδία σημειώθηκε χθες στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα σε πισίνα στα ιαματικά λουτρά Κρετόνε, στην περιφέρεια της Ρώμης, όταν ένα αγοράκι 8 χρονών πνίγηκε, στη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδάκι βούτηξε στην πισίνα το απόγευμα της Πέμπτης, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη ο καθαρισμός της εγκατάστασης, ενώ για τον σκοπό αυτό είχε ζητηθεί από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, να απομακρυνθεί.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο 8χρονος βρέθηκε στον πυθμένα της πισίνας, σύρθηκε προς το σύστημα αποχέτευσης της δεξαμενής και εξαφανίστηκε μέσα στο σωλήνα.

Μερικοί από τους επισκέπτες που είδαν το περιστατικό, προσπάθησαν να τραβήξουν το παιδί πριν το «ρουφήξει» η αντλία, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Τελικά, έπειτα από επιχείρηση δύο ωρών, άντρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το άψυχο σώμα του.

Η υπόθεση έχει περάσει, πλέον, στα χέρια του Εισαγγελέα του Τίβολι, ώστε να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε ο 8χρονος μέσα στο νερό την ώρα που γινόταν ο καθαρισμός. Το βασικό ερώτημα είναι αν βούτηξε από μόνος του ή αν γλίστρησε και έπεσε μέσα στην πισίνα, καθώς ήταν ήδη γνωστές οι προειδοποιήσεις από τη διεύθυνση της εγκατάστασης.

Πηγή: protothema.gr

v