Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου - πήρε το χρυσό στη Βουδαπέστη

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου - πήρε το χρυσό στη Βουδαπέστη

Για μία ακόμα φορά ο Μίλτος Τεντόγλου μας έκανε περήφανους, αφού κατέκτησε το το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη «πετώντας» στα 8,52μ. στην τελευταία του προσπάθεια και ξεπερνώντας τον Πίνοκ που είχε κάνει 8,50μ. και ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Ο 25χρονος αθλητής πέρασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Βουδαπέστης το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζαμαϊκό Γέιν Πίνοκ με 8,50μ. και στην τρίτη τον Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) με 8,27μ.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε ιστορία, καθώς έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί.

«Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο», είχε δηλώσει ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την αναχώρηση του για τη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθη φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Παρόλο που ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθειά του, στο τελευταίο του άλμα έκανε... το θαύμα του. Πήδηξε στα 8.52μ. και ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό αντίπαλό του και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής!

Πηγή: newsit.gr

 

v