Άργησα να πάρω το αντισυλληπτικό 2 ώρες. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης;

Άργησα να πάρω το αντισυλληπτικό 2 ώρες. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης;

Ερώτηση:
Καλημέρα! Είχα ελεύθερη επαφή με τον σύντροφο μου την 26η μέρα του κύκλου, ενώ κάνω χρήση αντισυλληπτικών εδώ και 3 μήνες (yasminelle). Την 24η ημέρα του κύκλου άργησα να το πάρω 2 ώρες. Υπέχει περίπτωση εγκυμοσύνης;
Απάντηση:

Εφόσον έχετε κάνει όλες τις άλλες λήψεις σωστά, δεν πρέπει να ανησυχείτε, 2 ώρες καθυστέρηση δεν μετράνε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v