7 σημάδια ότι η φίλη σου… σε ζηλεύει!

7 σημάδια ότι η φίλη σου… σε ζηλεύει!

Η ζήλεια είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, που συνήθως προκύπτει από βαθιά ανασφάλεια και συμβαίνει και στα δύο φύλλα. Επειδή, όμως, μιλάμε για εμάς τις μαμάδες, ας δούμε πότε μια φιλία μπορεί να γίνει τοξική επειδή η κολλητή μας δεν μας θαυμάζει με τον τρόπο που θα θέλαμε, αλλά μας ζηλεύει.

Σου κάνει κομπλιμέντα... προσβάλλοντάς σε! 

Εάν η αγαπημένη σου φίλη σου κάνει κομπλιμέντα που εκ πρώτης φαίνονται ευγενικά αλλά, όταν τα ξανασκέφτεσαι νιώθεις περίεργα, τότε ο στόχος της δεν είναι να σε επαινέσει αλλά να σε προσβάλει. Αν, για παράδειγμα, της ανακοινώσεις με χαρά ότι μόλις βρήκες τη δουλειά των ονείρων σου κι εκείνη απαντήσει «Μπράβο, αλλά έχε τον νου σου... Είναι περίεργο που προσέλαβαν κάποια με τόσο λίγη προϋπηρεσία όπως εσύ», τότε μάλλον δεν έχει τις καλύτερες των προθέσεων. 

Χαίρεται με τα λάθη και τις αποτυχίες σου

Ακόμα κι αν έσπευσε να σε παρηγορήσει όταν έκανες τη μεγαλύτερη γκάφα της ζωής σου και φαινομενικά σου στάθηκε σαν αδερφή, δεν έχασε την ευκαιρία να σου πει με κρυμμένη χαιρεκακία το περίφημο «Εγώ σου τα 'λεγα...». Επίσης, δεν χάνει ευκαιρία να σου «χτυπάει» όλα τα λάθη και τις αποτυχίες που κάποτε της εμπιστεύτηκες, κάνοντας σε να αισθάνεσαι αποτυχημένη. 

Βρίσκει δικαιολογίες για να μένει μακριά σου όταν είσαι καλά

Έχεις παρατηρήσει αν, στις περιόδους που έπονται από μια μεγάλη επιτυχία ή έναν μεγάλο έρωτα, προσπαθεί να σε αποφύγει με διάφορες δικαιολογίες; Αν ναι, τότε μάλλον δεν αντέχει τη χαρά και την ευτυχία σου και προτιμά να μένει μακριά σου. Στο επόμενο μεγάλο λάθος σου, θα είναι ξανά κοντά σου να σου το χτυπήσει. 

Σε κουτσομπολεύει

Μερικές φορές, δεν συνειδητοποιεί ούτε η ίδια πως νιώθει για εσάς είναι ζήλεια. Πιθανότατα θα ξεκινήσει με ένα αίσθημα «αντιπάθειας», ειδικά αν πετύχετε κάτι που πάντα ήθελαν για τον εαυτό της, με αποτελέσαμε να αρχίσει να σας κουτσομπολεύει. Ωστόσο, απολαμβάνει να σας μειώνει στους άλλους, προκειμένου να φαίνεται εκείνη καλύτερή σας.

Επαναλαμβάνει το πόσο τυχερή είστε!

Είναι λογικό να πεις σε μία φίλη που κέρδισε το τζόκερ πόσο τυχερή είναι. Αν, όμως, το επαναλαμβάνεις σε κάθε κατόρθωμά της, τότε κάτι πάει λάθος. Για παράδειγμα, το ότι προσλήφθηκε σε μια καλή δουλειά, το ότι πήρε προαγωγή ή το ότι πέτυχε στις εξετάσεις της, δεν είναι τύχη αλλά ένα προσωπικό επίτευγμα που κρύβει κόπο και αυτοθυσία. 

Μειώνει τα επιτεύγματά σου

Μία ζηλιάρα φίλη πιθανότατα αισθάνεται άσχημα με τον εαυτό της, οπότε προσπαθεί συνέχεια να υποβαθμίζει τα δικά σου επιτεύγματα για να νιώθει ανώτερη. Για παράδειγμα, αν έχεις καλά νέα θα βρει ένα αρνητικό σχόλιο για να νιώσεις ότι δεν αξίζεις το καλό που σου συνέβη. 'Αλλες φορές, πάλι, θα τονίσει πως, όταν ήταν εκείνη στη θέση σου, χειρίστηκε τα πράγματα καλύτερα και πιο επιτυχημένα από σένα. 

Δεν ξεκολλάει από πάνω σου

 

Ενώ υπάρχουν ζηλιάρηδες που θα προσπαθήσουν να σε αποφύγουν, υπάρχουν άλλοι που προσπαθούν να είναι μαζί σου κάθε δευτερόλεπτο. Μια πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτού του είδους η ζήλια μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους, αλλά όχι με καλό τρόπο. Δεν είναι το ίδιο με το να βρίσκεσαι με έναν πραγματικά καλό φίλο που χαίρεται για σένα. Όταν ο ζηλιάρης φίλος σε ακολουθεί παντού, μοιάζει σαν να σε καταδιώκει... 

Πηγή: brightside.me

v