Αγριογούρουνο κάνει βόλτα... στο Χαϊδάρι παρέα με γάτες!

Αγριογούρουνο κάνει βόλτα... στο Χαϊδάρι παρέα με γάτες!

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή... ένα αγριογούρουνο, το οποίο κόβει αμέριμνο βόλτες στο Xαϊδάρι και μαίστα, κοντά σε σπίτια!

Το απίστευτο στιγμιότυπο έκανε γνωστό η τοπική σελίδα «Χαϊδάρι Σήμερα». Εκπλητκτικό είναι το γεγονός ότι το θέαμα δεν εντυπωσίασε τις γάτες της γειτονιάς καθώς, όπως φαίνεται και στο βίντεο, αποφάσισαν να το ακολουθήσουν στην βόλτα του.

«Ένας κάπρος σουλατσάρει στο Δαφνί.

Ο νεαρός αρσενικός έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη συνοικία του Δαφνιού, με το φως της μέρας.
 
Τα βίντεο διέθεσε στην εφημερίδας μας ο Δαφνιώτης Βασίλης Τσίτσος (υποψήφιος δήμαρχος με τους Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου). Παρουσιάζουν την απογευματινή εμφάνιση ενός αρσενικού ζώου, που έκανε τη βόλτα του Τέρμα Νικηφόρου Φωκά (και Κομνηνών) δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο.
 
Τα αρσενικά αγριογούρουνα ζουν μόνα τους, αντίθετα από τα θηλυκά που ζουν σε ομάδες, μαζί με τα μικρά τους. Οι κάπροι περιφέρονται ψάχνοντας θηλυκές σε οίστρο για να ζευγαρώσουν, πράγμα που ξεκινάει από τις αρχές Σεπτέμβρη.
 
Το αξιοσημείωτο στα βίντεο είναι ο εξεταστικός τρόπος με τον οποίο περιφέρονται γύρω του οι γάτες της γειτονιάς, ενώ το ίδιο είναι απολύτως ήρεμο.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύουν οι οδηγίες που έχει δώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω:
 
Να μην επιδιώκουν οι άνθρωποι να πλησιάσουν τα αγριογούρουνα και να μην τα ταΐζουν.
 
Θυμίζουμε ότι κατά τον περυσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα.»
 
Πηγή: newsbeast.gr
v