Ο εκπληκτικός τρόπος ενός δασκάλου για μάθουν τα παιδιά να ξεπερνούν τους φόβους τους

Ο εκπληκτικός τρόπος ενός δασκάλου για μάθουν τα παιδιά να ξεπερνούν τους φόβους τους

Έναν ευρηματικό και ευφάνταστο τρόπο βρήκε ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης για να διδάξει στους μαθητές του ότι «είναι μεγαλύτεροι από τους φόβους τους», όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram. Έπαιξε μαζί τους ένα διαφορετικό pac-man και τους παρέδωσε ένα σημαντικό μάθημα ζωής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του δασκάλου

«Εσείς νομίζετε ότι είναι απλώς ένα PAC-MAN; Είναι πολλά παραπάνω από αυτό.

Την εβδομάδα που πέρασε ασχοληθήκαμε αρκετά με το να αποκρυπτογραφήσουμε το Pac-Man. Ένα ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ που προσπαθεί να μαζέψει ενέργεια, ενώ το κυνηγούν τα φαντάσματα του.

Τι ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ μας κυνηγούν; Εγώ φοβάμαι το σκοτάδι. Εγώ φοβάμαι την μοναξιά. Εγώ τον θάνατο. Εγώ τον πόλεμο ή την κακία. Και πώς σκοτώνουμε τα φαντάσματα μας; Με τη δύναμή μας. Με την ενέργεια μας. Με τα φρουτάκια που τρώμε στη διαδρομή, τις κίτρινες μπιλίτσες. με όσα μας δίνουν ενέργεια.

Τι μας δίνει ΕΝΕΡΓΕΙΑ; Η οικογένεια, οι φίλοι, το παιχνίδι, τα παιχνίδια, τα τραγούδια, για τον καθένα τόσα διαφορετικά πράγματα.

Φτιάξαμε λοιπόν τα φαντάσματα που θέλουμε να νικήσουμε ή να αποφύγουμε και τις πίστες με όσα μας δίνουν ενέργεια. Μαζί τους διάβασα ένα απόσπασμα από βιβλίο του Χόρχε Μπουκαϊ, τον Αλυσοδεμένο ελέφαντα, για να έχουμε υπόψιν μας ότι πολλοί φόβοι είναι κλειδωμένοι στο μυαλό μας από παλιά, χωρίς ουσιαστικά να έχουν τρόπο να μας υποτάξουν.

Είμαστε ένα κλικ μακριά από το να καταλάβουμε πόσο πιο μεγάλοι είμαστε από τους φόβους μας και πόσες αλυσίδες θα σπάσουμε».

 

v