Μπορεί να έχω μείνει έγκυος ενώ έχω πάρει duphaston;

Μπορεί να έχω μείνει έγκυος ενώ έχω πάρει duphaston;

Ερώτηση:
Πήρα duphaston και έχω αδιαθετήσει από την 3η κιόλας μέρα αφότου τα σταμάτησα. Έχω κανονικά αίμα εδώ και 6 μέρες. Μπορεί να είμαι έγκυος; Επίσης έχω πρησμένο στήθος.
Απάντηση:

Η πιθανότητα να είστε έγκυος είναι πολύ μικρή. Το χάπι που πήρατε δεν είναι αντισυλληπτικό, αλλά αν ήσασταν έγκυος πιθανότατα δεν θα είχατε έμμηνο ρύση - οπότε δεν βλέπω τον λόγο για να ανησυχείτε. Αν θέλετε ωστόσο, να είστε απόλυτα σίγουρη πρέπει να κάνετε εξέταση αίματος για χοριακή γοναδοτροπίνη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v