Η κόρη μου είναι 22 μηνών, αλλά δεν μιλάει. Τι να κάνω;

Η κόρη μου είναι 22 μηνών, αλλά δεν μιλάει. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 22 μηνών και εκτός από «μαμά» και «μπαμπά», δεν λέει άλλη λέξη. Μου δείχνει τι θέλει, αλλά δεν μιλάει.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο ρυθμός ανάπτυξης κάθε παιδιού είναι μοναδικός και εκτιμάται συνυπολογίζοντας πολλές πτυχές, όπως και την εκφορά λόγου. 

Αρχικά θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας. Ο παιδίατρος, έχοντας την εικόνα της πορείας του παιδιού από την πρώτη ημέρα γέννησης, είναι εκείνος που είναι καταλληλότερος ώστε να συζητήσετε μαζί του κάθε σας σκέψη και προβληματισμό. Εάν εκείνος θεωρεί ότι κάτι χρήζει περεταίρω διερεύνησης θα σας ενημερώσει ώστε να κινηθείτε αναλόγως.

Σε ένα πιο πρακτικό καθημερινό επίπεδο, σίγουρα θα λειτουργούσε βοηθητικά η οποιαδήποτε ενίσχυση της λεκτικής επικοινωνίας εκ μέρους σας. Συνεχίστε να μιλάτε καθημερινά στην κόρη σας, με κάθε αφορμή. Χρησιμοποιείτε πλούσιο λεξιλόγιο. Εκείνη ακούει, καταγράφει και στον δικό της χρόνο θα αξιοποιήσει την πληροφορία!

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v